Skûtsjesilen op de Kralingse Plas

Zeilboten zijn geen ongewoon gezicht op de Kralingse Plas in Rotterdam. Maar van  donderdag 22 mei tot en met zaterdag 24 mei 2014 varen wel zeer ongewone schepen op de plas. Dan organiseert stichting ‘De Wind in de Zeilen’ namelijk Skûtsjesilen op de Kralingse Plas, een evenement waarbij Friese platbodems tegen elkaar zullen strijden.

Op donderdag 14 november werd in Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken een sneak preview van deze unieke zeilwedstrijd gegeven, met onder meer een demonstratie van de huidige kampioen skûtsjesilen Sikke Heerschop op de Kralingse Plas. Deze werd voorzien van commentaar door Klaas Jansma van Omrop Fryslân, 35 jaar lang verslaggever van het skûtsjesilen. De oudgediende zal ook in mei het evenement van commentaar voorzien.

terug