De nieuwe Arcona 380 in aanbouw

De bouw van een nieuwe Arcona is gestart. De Arcona 380. Deze nieuwe 38 voeter zal in het voorjaar van 2014 al te zien zijn op de Zweedse wateren. Wij verwachten de Arcona 380 in Nederland te kunnen presenteren in de maand juni. De prijs is nog niet geheel bekend maar zal ongeveer € 270.000,- iincl. BTW bedragen, af werf Gustavsberg te Zweden.

De nieuwe Arcona 380 komt wederom van de tekentafel van Stefan Qviberg. Deze naval architect heeft reeds zijn sporen verdiend in geslaagde jachtontwerpen en werkt al vele jaren samen met Arcona Yachts.

Een verslag van de ontwerper Stefan Qviberg over de nieuwe Arcona 380:

“In het jaar 2000 kreeg ik de opdracht om de Arcona 400 en de Arcona 370 te ontwerpen. Mijn doel was toen om iets compleet nieuws en unieks te ontwerpen – de ultieme cruiser / racer.

Een familie boot van wereldklasse die ook in het wedstrijdcircuit goed zou moeten kunnen presteren. 14 jaar later en meer dan 300 boten verder inclusief de behaalde resultaten op de wedstrijdbanen spreken voor zich. De Arcona 370/400 was een ontwerp dat door velen werd beschouwd als een voorloper in zijn klasse. Een stijve romp en veel zeiloppervlak om ook met weinig wind snel te kunnen zeilen.

Succes leidt tot succes, en na nog eens vier Arcona modellen te hebben ontworpen, ligt nu de volgende boot, de Arcona 380 op mijn tekentafel. De missie is hetzelfde als 14 jaar geleden , maar vandaag is de concurrentie aanzienlijk groter. De markt biedt een groot aantal boten met verschillende kenmerken en kwaliteiten in grootte van 38 tot 40 voet. Een uitdaging. Mijn samenwerking met Arcona Yachts streeft naar wederom een nieuw succes en dat gaan wij er van maken. Project Arcona 380 is begonnen .

We zullen een elegante perfomance cruiser bouwen met een unieke uitstraling en een onovertroffen vaarplezier !

Het klassieke model, evenals het comfort en de stijl zullen hetzelfde blijven. Dit kan alleen worden bereikt wanneer en goede harmonie is tussen gevoel voor mooi houtwerk en klassieke materialen in combinatie met functionaliteit.

De Arcona 380 zal een makkelijk te varen boot worden, stabiel maar met een zeilbeleving die het gemiddelde zal overtreffen, De romp is een uitbreiding van de lijn die is begonnen met de succesvolle Arcona 340. De vaareigenschappen van de Arona 340 hebben zelfs mijn verwachtigen overtroffen. Een tweede plaats in de Orci Kampioenschappen in Santahamina en een overall overwinning in de Orno Rund van dit jaar. De Arcona 380 is direct afgeleid van de Arcona 340.

De Arcona 380 zal een zeilplan krijgen met een niet overlappende voorzeil en een relatief gezien iets groter grootzeil dan de vorige modellen. Dit om de boathandling te vereenvoudigen en de kosten laag te houden van de zeilgarderobe .

De hoge stabiliteit wordt bereikt met dezelfde type kiel als de overige Arcona’s, een stalen kiel met een loden bulb. Als men kiest voor een ondiepe kiel wordt het een t – vormige kiel welke ook aan de stabiliteit zal voldoen .

De romp zal bestaan uit een geïsoleerde sandwich constructie, vacuum gebouwd d.m.v. infusion techniek met multiaxal glass fiber en vinylester dat het geoptimaliseerd gewicht en kwaliteit waarborgt .

Romp, dek , kiel en roer worden roer CNC gefreesd voor een optimale nauwkeurigheid van de profielen. Dit werk is nu in volle gang .

Met Arcona Group expertise zal de Arcona 380 in de zomer van 2014 al op het water te zien zijn. Mooi, snel en in het kielzog van het succes van de vorige modellen.”

Kijk en volg ons op www.arcona.nl voor meer informatie

terug