Boot Holland 2014; Veertig procent meer inschrijvingen

Het gaat goed met Boot Holland. Ruim drie maanden voor de start van de beurs ligt het aantal inschrijvingen in vergelijking met dezelfde tijd vorig jaar, veertig procent hoger. Beursmanager Pieter Fokkema is dan ook in zijn sas: “Of dit betekent dat de watersport uit de crisis is, weten we niet, wel dat veel ondernemers uit deze branche kiezen voor Boot Holland.” Boot Holland wordt gehouden van 7 t/m 12 februari 2014 in het WTC Expo in Leeuwarden.

Fokkema ziet vooral een toename in de stalen motorjachten en accessoires. “De 2013 editie was lastig. Boot Holland staat bekend als dé stalen motorbotenbeurs en juist díe tak van de watersport had het erg moeilijk. Nu lijken de kansen gekeerd en komen vaste klanten met meerdere schepen en mogen we nieuwe standhouders als Linssen Yachts, Grouwster Vlet en Brandsma Jachten begroeten. We hadden dit jaar dertig stalen schepen, maar verwachten er in februari zeker veertig.” Nieuwkomers in toebehoren zijn Eberca, Mast Jachtschilders, Topdek en Yachting Company International. Fokkema: “We hebben steeds vastgehouden aan het concept van veel, heel veel boten met daaromheen een ruim assortiment toebehoren.  Zonder rare fratsen. Dat betaalt zich nu uit.”

Elektrisch Varen Paviljoen
Terug van weggeweest is het elektrisch varen paviljoen. In samenwerking met de Provincie Fryslân zal er een grote stand aanwezig zijn met alles op het gebied van elektrisch varen. Tevens zal als primeur een nieuw elektrisch aangedreven schip worden gepresenteerd.

Klassieke schepen
Sinds jaar en dag is er op Boot Holland ook een Rond- en Platbodempaviljoen. Voor 2014 wordt dit twee keer zo groot. Naast rond- en platbodems is er ook ruimte voor ander historisch erfgoed en klassieke schepen. Vanuit die laatste groep hebben zich tien eigenaren (met boot) aangemeld en hebben ruim vijftien bedrijven die verschillende expertises en ambachten vertegenwoordigen, toegezegd.

Boot Holland 2014 wordt gehouden van 7 t/m 12 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.
Telefoon: 058 29 41 500. Internet: www.boot-holland.nl

terug