Seldén hydrauliek

Een volgende stap van Seldén voor het segment van middel- tot grote jachten is de introductie van hydraulische achterstagspanners en neerhouders.

Veel van onze klanten maken inmiddels grotere jachten of high performance zeiljachten, dus een welkome en zeer belangrijke uitbreiding van het product programma van Seldén aldus Mats-Uno Fredrikson, marketing manager van de groep Seldén.

Deze producten hebben een 2 speed functie, voor snel trim tot een bepaalde drukwaarde is bereikt. Hierna schakelt de spanner over naar een lagere “versnelling” met verminderde weerstand. De drukwaarde kan worden gewijzigd naar eigen inzicht. Een groot voordeel voor alle zeilers en crew, zeker voor de wedstrijdzeilers.

De pompstations ( paneel ) hebben niet alleen deze 2 speed bediening maar daarnaast ook een handel met dubbel actie, elke bedieningslag is effectief. Per station kunnen er 4 verschillendes functies worden aangesloten. 

Seldén,s vaste neerhouder, Rodkicker, is sinds jaar en dag marktleider, de nieuwe lijn van hydrauliek sluit hier naadloos op aan voor jachten tot een maximale lengte van ca 65 voet.

De achterstagspanner wordt geleverd in 2 maten, voor 8-10mm en voor 12-14mm draadsterkte. Beide zijn leverbaar met geïntegreerde handel op het cilinder of met handel bediening op een extern pompstation/paneel.

Het materiaal is van de cilinders en panelen is aluminium in zwart of zilver geanodiseerd, de handel is van roestvast staal.

De wereldpremière is op de Mets ( Marine Equipment Trade Show ) te Amsterdam.

Leveringen vanaf januari 2014.

Voor verdere informatie of vragen.

Seldén Mid Europe BV
www.seldenmast.nl

terug