Nominaties HISWA Boot van het Jaar 2014 bekend

Drie zeilboten en drie motorboten zijn uitverkoren als kanshebbers voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2014’ en de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2014’; een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show. Een onafhankelijke vakjury heeft de Winner 9.00, de Essence 33 en de Contest 42 voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2014’ genomineerd. De Interboat NEO 7.0, de Vri-jon 29 OK en de Contest 52 MC zijn in de race voor de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2014’. De jury maakt de twee winnaars bekend op de openingsdag van HISWA 2014 op woensdag 5 maart in Amsterdam RAI. Bovendien zijn de genomineerde boten er te zien tot en met zondag 9 maart.

De verkiezing ‘HISWA Boot van het Jaar’ is een ereprijs voor respectievelijk zeilboten en motorboten. Inschrijving staat open voor seriegebouwde jachten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De vakjury bestaat uit hoofdredacteuren van diverse watersportmedia. Juryvoorzitter is Hugo van Wieringen, directeur Azure Naval Architects.

HISWA Zeilboot van het Jaar 2014
Voor de testdagen heeft de jury vier zeer verschillende zeilboten geselecteerd. “De boten zijn beoordeeld op diverse eigenschappen, zoals design, constructie, vaareigenschappen, prijs/kwaliteit verhouding, maar vooral op het innovatieve karakter”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen. Uiteindelijk haalde de Sunbeam 28.1 het net niet in de strijd met de andere schepen.

Het jurycommentaar per genomineerde boot:
Winner 9.00 – prima zeilcomfort, goede prijs/kwaliteit, opvallend door modulaire bouw
Essence 33 – mooie boot om te zien, prachtig afgewerkt, aandrijving door elektromotor
Contest 42 – snelle boot, strak uitgevoerd, zeer stil, heel ruim voor zijn lengte

HISWA Motorboot van het Jaar 2014
Naast de drie genomineerde motorboten droeg de jury eveneens de Antaris Sixty 6 en de North-line 37 pilot aan. “We hadden dit jaar een heel sterk aanbod, alle geselecteerde boten deden wat ze beloofden. Het was een moeilijke beslissing en we hebben dan ook zelden met zoveel pijn afscheid genomen van twee prachtige boten”, aldus de juryvoorzitter.

Het jurycommentaar per genomineerde boot:
Interboat NEO 7.0 – goede vaarkwaliteiten, optimale ruimte benutting, vernieuwend
Vri-jon 29 OK – buitengewoon compleet, sterke prijs/kwaliteit verhouding, vaart heel stil
Contest 52 MC – uitgesproken ontwerp, goed doordacht concept, ademt vernieuwing uit

Een uitgebreider juryrapport is te vinden op de website.

HISWA Amsterdam Boat Show – voor iedere watersporter wat wils
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste watersportevenement van Nederland en vormt het ideale moment om het vaarseizoen te beginnen. Met honderden boten (voornamelijk tot 10 meter), een uitgebreid ‘winkelcentrum’ en een zeer ruim assortiment onderdelen en accessoires voor elk type boot en watersporter. Het evenement biedt een scala aan activiteiten en demonstraties, de nieuwste producten en bijzondere primeurs. Ook een aantal grote, unieke boten ontbreekt niet. Door toevoeging van de Beurs Klassieke Schepen en een flinke uitbreiding in het Fun sport segment is HISWA 2014 nog breder en completer.

De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 5 tot en met 9 maart 2014 in Amsterdam RAI. Meer informatie is te vinden via www.hiswa.nl, twitter: @HISWAamsterdam en Facebook

terug