Concurrerende zeilmakerijen gaan met elkaar in zee

Op 1 november 2013 fuseren twee gerenommeerde Nederlandse zeilmakerijen. Een opmerkelijke stap in de watersportwereld waar concurrentiestrijd en overnames veel voorkomen. Volgens de directies van beide zeilmakerijen past samenwerken en verbeteren beter bij deze tijd dan elkaar beconcurreren. Door de fusie ontstaat een krachtige en zeer betrouwbare partner in de watersport: ‘Zeilmakerij De Vries Maritiem’. Het nieuwe bedrijf zal zich huisvesten aan de Vuurtorenweg 1 in Lemmer en biedt werkgelegenheid aan veertien werknemers. Core business van het bedrijf: zeilen, cabrioletkappen, wasserij en tuigage.

Meer service en als enige drie jaar garantie
Beide zeilmakerijen leveren zeilen en canvasonderdelen voor schepen, ieder met zijn eigen specialisme. Zeilmakerij De Vries heeft meer dan anderhalve eeuw ervaring in de jachtzeilen en is de grondlegger van ‘de buiskap’. Bij De Vries ligt het accent verder op betrouwbare en duurzame zeilen voor de bruine vloot.

Bij Maritiem Sails richt men zich vooral op buiskappen, cabriolettenten en performancezeilen voor cruiser- en wedstrijdjachten. “Er is veel vraag naar onze producten”, weet Bouwe Gert de Vries van Zeilmakerij De Vries. “Als wij onze krachten bundelen, zijn wij niet bezig met het evenaren van elkaars specialiteiten. We kunnen ons nu juist nog meer toeleggen op het verbeteren van de kwaliteit en de service naar de klant. Door samen te werken en kennis te delen, kunnen we meer specialiseren, vernieuwen en groeien. Dit biedt voordelen over het hele productietraject, een nog hogere kwaliteit en concurrerende prijzen. Daarnaast hebben we eigen ligplaatsen voor de deur en geven wij als enige zeilmakerij in Nederland drie jaar garantie!”

Klantgerichtheid
Ondanks de economisch mindere tijden in de watersport hebben beide zeilmakerijen nog volop werk. “Door de fusie kan er vooral in klantgerichtheid en efficiëntie veel voordeel worden behaald”, aldus Van Vulpen. De nieuwe fusiepartners leveren zowel aan particulieren, dealers en jachtverhuurders als aan de bruine vloot. Bovendien kunnen zij, dankzij een fors aandeel in de regionale en nationale markt, enorm concurreren op kwaliteit, assortiment, service, kosten, maatwerk, levertijd en aftersales. Bas van Vulpen: “Door deze fusie ontstaat een enorme synergie waardoor wij de komende jaren met veel vertrouwen tegemoet zien.”

www.zeilmakerijdevriesmaritiem.nl/

terug