Zeilsport hoofdrol in nieuwe reclamecampagne Delta Lloyd

Vandaag gaat de nieuwe reclamecampagne ‘de Optimist’ van Delta Lloyd van start op televisie, waarin de zeilsport een hoofdrol speelt. De Tv-commercial is onderdeel van het nieuwe communicatieconcept, waarmee Delta Lloyd alle communicatie een herkenbaar en eenduidig gezicht geeft. In de commercial vaart een jongetje met zijn zeilbootje (een optimist) het avontuur tegemoet. Zijn voorbereiding, kennis en inzicht helpen hem de obstakels op zijn reis te overwinnen. De zeereis is een metafoor voor je financiële leven, waarin Delta Lloyd kan helpen alert te reageren op veranderingen.

Koppeling naar zeilsponsoring
Annette Reijersen van Buuren, Manager Brand & Strategy: “Met dit nieuwe communicatieconcept bouwen we de komende jaren aan het merk Delta Lloyd. Daarvoor hebben we een campagne gemaakt waarin merk, marketingcommunicatie en zeilsponsoring samen komen. Zo speelt het zeilen een grote rol in de campagne. Daarnaast is het jongetje, dat de hoofdrol speelt, gescout via de Optimist Club Nederland en heeft hij een training gehad van topzeiler Pieter Jan Postma.“

Kritisch op het juiste moment
De zeereis van het jongetje met zijn optimist is een metafoor voor je financiële leven. Want ook als het gaat om financiën zijn voorbereiding, kennis en inzicht belangrijk om de juiste keuzes te maken. Delta Lloyd kan niet voorspellen wat je allemaal tegenkomt in je leven, maar kan je wel helpen alert te reageren op veranderingen. Delta Lloyd is daarbij kritisch en helpt klanten om dat ook te zijn.

Naast de tv-commercial bestaat de campagne uit diverse middelen, zoals radio, print en online. Met de campagne richt Delta Lloyd zich zowel op de particuliere als op de zakelijke doelgroep. De campagne is ontwikkeld en geproduceerd door reclamebureau TBWANEBOKO.

De Optimist en making of bekijken?
http://www.youtube.com/watch?v=Io4RMRus97A

http://www.youtube.com/watch?v=fHMY3yjZUqc

terug