HISWA te water geopend door de koning

Gisteren heeft Koning Willem-Alexander de 30ste editie van de HISWA te water en het nieuwe HISWA Nautisch Centrum Amsterdam officieel geopend.

De Koning kwam via het IJ aanvaren in de Tjet Rixt, een gerestaureerde boeier van het Zuiderzeemuseum. Op de steigers van de Amsterdam Marina werd hij welkom geheten door de Commissaris van de Koning de heer Remkes, Locoburgemeester Van Ossel en de beursorganisatie. Een indrukwekkend erewater vanaf de blusboten van Haven Amsterdam waaierde op moment van aankomst uit over het IJ. Op het podium van de HISWA te water gaf de Koning vervolgens met het luiden van de HISWA-scheepsbel het startsein van de 30ste editie van de HISWA te water. Na de officiële opening maakte de Koning een korte rondgang over de beurs.

HISWA te water 2013
De HISWA te water wordt dit jaar voor tweede keer in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord gehouden en vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2013. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur.

www.hiswatewater.nl

terug