Hellemans Watersport is verhuisd naar Maarssen

Hellemans Watersport is verhuisd van Loosdrecht naar Maarssen. ‘Wij zitten nu aan de Straatweg 60’, vertelt Diederik Hellemans. ‘Een toplocatie met directe toegang tot de Vecht. Het vaargebied is vele malen groter dan in Loosdrecht. Wij hebben er meer ruimte en kunnen onze klanten de mogelijkheid bieden tot overdekte winterstalling. Tel daarbij de vele restaurantjes, een brandstofstation en andere uitstekende voorzieningen in de directe omgeving en je hebt de ideale plek voor een watersportbedrijf.’

Service met een hoofdletter S
‘Naast de gebruikelijke diensten zoals verkoop/ makelaardij, verhuur van sloepen, stalling, ligplaatsen onderhoud en reparatie bieden wij service met een hoofdletter S’, stelt Hellemans. ‘Wij ontzorgen. Het bekende, of liever gezegd beruchte, spreekwoord is “koop een boot en werk je dood”. Nou, dat hoeft absoluut niet. Dat werk nemen wij de klant graag uit handen. Wij verzorgen het onderhoud, maken de boot aan het begin van het seizoen vaarklaar en aan het eind van het seizoen zorgen wij dat de boot helemaal wordt nagekeken voordat hij de winterstalling ingaat.’

De service die Hellemans biedt, gaat nog verder. ‘Het is zelfs zo dat de klant ons kan bellen of mailen als hij wil varen. Dan zorgen wij dat alles klaarstaat. Alles wat rest is aankomen, wegvaren en genieten. En bij terugkomst zorgen wij dat alles weer wordt opgeruimd. Dat is service met een hoofdletter S.’

De nieuwe locatie biedt naast 440 m2 showroom en kantoorruimte ook 1.200 m2 winterstalling. ‘Daarvan is maar liefst 500 meter overdekt doordat een groot deel van onze buitenruimte onder een brug ligt. Voor die overdekte stalling hoeven wij niet te investeren en daardoor kunnen wij een prima overdekte plaats aanbieden voor een veel lagere prijs dan elders het geval is. Ook dat behoort tot onze extra service.’

Bemiddeling bij verkoop en dealer van topmerken
De meeste watersporters kopen een boot liever niet van een particulier. ‘Dat heeft te maken met garanties en service’, weet Hellemans. ‘Vandaar dat wij bemiddelen bij verkoop. De verkoper blijft daardoor buiten beeld en de koper is verzekerd van een goede boot en een goede service.’ Daarnaast is Hellemans Watersport dealer van een aantal topmerken. ‘Wij vertegenwoordigen onder meer Van Wijk Sloepen, Moonday Yachts, C900, Escape, MV Yachts en De Stille Sloep.’

Hellemans is een fervent voorstander van elektrisch varen. ‘Juist op de Vecht, waar een maximum snelheid van 6 kilometer geldt, is elektrisch varen een perfecte manier om deze omgeving te verkenning. Met de elektrische sloepen die wij verkopen, en overigens ook verhuren, kun je zonder extra opladen twaalf uur lang varen.’

De zeven wereldwonderen van Stichtse Vecht
Bij de Vechtstreek denkt menigeen direct aan de mooie rivier met zijn chique buitenhuizen en theeprieeltjes aan de oever. ‘Maar de Vechtstreek biedt meer dan alleen dat’, stelt Hellemans. ‘Niet voor niets wordt gesproken over “De zeven wereldwonderen van de Stichtse Vecht”. Je hebt hier behalve de rivier ook het natuurgebied de Bethunepolder, Buitenplaats Doornburgh, het Amsterdam-Rijnkanaal, het dorp Vreeland, Business Universiteit Nyenrode en natuurlijk Slot Zuylen.’ Het Amsterdam-Rijnkanaal lijkt hier niet op zijn plaats. ‘Maar het hoort wel thuis in het rijtje’, vindt Hellemans. ‘Wil je ergens snel naartoe, dan is het Amsterdam-Rijnkanaal ideaal. De andere zes zijn prachtig om te zien en dit is een logistiek wonder.’

Groot vaargebied
‘Op nog geen twee uur afstand liggen de mooiste vaargebieden en de leukste steden en dorpen zoals de Amsterdamse en Utrechtse grachten, Vinkenveen, Loosdrecht, Hagestein en Vianen. Het hele Groene Hart en ook middeleeuwse vestingsteden als Muiden en Naarden Vesting zijn prima bereikbaar. Bovendien kun je vanuit Maarssen overal komen. Er zijn geen bruggen of sluizen waarmee je rekening hoeft te houden. Zelfs de meest verwende watersporter vindt bij ons alles wat zijn of haar hartje begeert.’

http://www.hellemanswatersport.nl/

terug