27 en 28 september: Boten- en Camperbeurs Gorinchem

Vrijdag 27 en zaterdag 28 september vindt de Boten- en Camperbeurs in Gorinchem weer plaats. Jaarlijks trekt het evenement zo’n 25.000 bezoekers naar de stad.

Botenbeurs en nautische markt
De Botenbeurs Gorinchem staat landelijk bekend om z’n laagdrempeligheid en gemoedelijke sfeer. Twee dagen lang, 27 en 28 september, worden er boten verkocht in de Gorcumse Lingehaven en bij Sleeuwijk Yachting. Zaterdag is er bovendien een nautische markt: op de kade en aan het water Buiten de Waterpoort worden allerhande (tweedehands) scheepsartikelen verhandeld.

Camperbeurs en recreatieve markt
Daarnaast is er ook een camperbeurs op het terrein Buiten de Waterpoort. Daar worden nieuwe en tweedehands campers te koop aangeboden en er is een recreatieve markt met interessante artikelen en informatie voor camperaars.

Gezelligheid rond de haven
Buiten de Waterpoort ligt een bijzondere catamaran van Damen Shipyards ter bezichtiging. Het is een bijzonder schip, ontworpen en gebouwd voor de windmolenindustrie op zee. Damen verzorgt rondleidingen aan boord. Verder is overal gezellige horeca en muziek rondom de midden in de historische binnenstad gelegen Lingehaven.

Varen naar de beurs
De veerdienst Gorinchem vervoert bezoekers tijdens de Botenbeurs gratis tussen de beurslocaties in Gorinchem en Sleeuwijk. Vanuit Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld kunnen bezoekers met de reguliere veerdienst naar Gorinchem komen. En vanuit Dordrecht en Sliedrecht vaart op zaterdag de waterbus naar de Botenbeurs. Alle boten arriveren midden op het evenemententerrein. Zie ook www.veerdienstgorinchem.nl voor de dienstregelingen.

Kraam of ligplek
Aanmelden voor een plek om een boot of camper te verkopen of voor een kraam op de nautisch-recreatieve markt kan nog steeds via www.botenencamperbeursgorinchem.nl of 0183-659314.

terug