Vlootuitbreiding en introductie flexibel ‘jaarabonnement’ voor huurders

Als één van de eersten zeilen met de nieuwe J/70 of J/97 van J-Boats? Dat kan bij Waterland Yacht Charter! Als eerste in Europa heeft Waterland de J/70 en het vernieuwde model J/97 in de vloot opgenomen. J-Boats maken nu deel uit van een onderscheidende top verhuurvloot bestaande uit Dehler en X-Yachts. Waterland innoveert het vaarseizoen 2014 ook met nieuwe verhuur- en abonnementsvormen. Met flexibele verhuuroplossingen wordt ingespeeld op ontwikkelingen in de watersportmarkt. Op de HISWA te Water van 3 t/m 8 september in Amsterdam toont Waterland aan Steiger I06 haar aanbod in zeiljachtenverhuur, zeilopleidingen en haar grote jachthaven in Monnickendam. De nieuwe J/70 en J/97 liggen aan de steiger op de beurs!

Jan Zetzema, directeur Waterland Yacht Charter: “Een groeiende groep zeilliefhebbers wenst optimale vrijheid en ziet af van scheepseigendom. Jachtverhuur bestaat al veel langer, maar wij innoveren met nieuwe varianten. Dagverhuur blijkt al een schot in de roos. Nu introduceren we een abonnement voor het gehele vaarseizoen. De huurder betaalt een vast jaarbedrag. Wij zorgen voor onderhoud en een vaarklaar schip. Mocht de abonneehouder een periode niet willen varen, dan kunnen wij voor verhuur zorgen. Het is een prima manier om kosten terug te verdienen, terwijl de jaarhuurder toch het gevoel heeft dat hij altijd over een eigen schip kan beschikken.”

Waterland Yacht Charter biedt 20 sportieve zeiljachten tussen 6 en 13 meter. Van de werven Dehler, J-Boats en X-Yacht; alle schepen zijn ORC gemeten. Verhuur is op basis van een heldere ‘alles inbegrepen’-formule. De verhuurprijs omvat vrijwel alle zaken die bij veel verhuurbedrijven achteraf nog op de nota komen, zoals boeking-, oplevering- of schoonmaakkosten, extra kosten voor meelevering van autopilot, zwemvesten, reddingsvlot, genaker of spinaker. Bij Waterland is de scheepsuitrusting zeer compleet. Standaard zijn bijvoorbeeld een genaker, navigatieapparatuur met autopilot en volautomatische reddingsvesten aanwezig. De schepen hebben een Raymarine E7 plotter met Wifi, waardoor met een app op de mobiele telefoon of laptop ook aan dek alle informatie is af te lezen. De kookuitrusting is van een hoog niveau en er is mooi servies aan boord van Villeroy & Boch voor een ultiem vakantiegevoel.

Leren zeilen of ‘opfrissen’
Op de Jachthaven in Monnickendam is ook Waterland Zeilopleidingen gevestigd. Deze CWO en HISWA-SWO erkende zeilschool biedt drie opleidingsmogelijkheden:
• Zeilinstructie (voor mensen die willen leren zeilen met een jacht).
• Wedstrijdtraining (voor mensen met zeilervaring, maar nog niet in wedstrijdverband).
• Opfriscursus (voor mensen met ‘oude’ zeilervaring die hun weggezakte kennis willen opfrissen).

Waterland
De drie hoofdactiviteiten van de Waterland nautische bedrijvengroep in Monnickendam zijn: jachthaven, jachtverhuur en zeilopleidingen. De moderne Jachthaven Waterland (480 ligplaatsen tot max 25 m) ligt in het gezellige Zuiderzeestadje aan de Gouwzee. Op het eigentijdse watersportterrein zijn ook zeilschool, zeilmakerij, onderhoud / reparatiebedrijf, winkel en horeca gevestigd. www.waterlandyacht.nl

terug