Opstapdag elektrisch varen op 24 augustus in Grou

SEFF (Stifting Elektrysk Farre Fryslân) organiseert op zaterdag 24 augustus van 10:00 – 17:00 u. een opstapdag elektrisch varen in Grou. Het evenement vindt plaats aan de steigers van het bekende hotel Oostergoo midden in Grou, waar een keur aan elektrische boten voor u klaarligt. Hier is de gelegenheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met de geneugten van elektrisch varen. Voor iedereen die het nog nooit heeft meegemaakt is elektrisch varen bijzonder: fluisterstil varen zonder getril of stank en volledig uitstootvrij. SEFF zorgt samen met een aantal werven voor een keur van elektrische en hybride boten:
– van snel varende sloep tot prachtige grachtenboot
– van moderne kruiser tot klassieke daysailor en
– van weekenders tot comfortabele open boten.

Met al deze boten kunt u in alle rust over de wateren in Grou of op het aangrenzende Pikmeer varen. De schipper beantwoordt onderwijl graag uw vragen over de boot en over elektrisch varen. Via de website van SEFF kunt u een tijdstip reserveren* om met één of meerdere van de aanwezige boten te varen, maar u kunt natuurlijk ook zo aankomen. Meevaren zal altijd wel lukken, al moet u misschien even wachten. Dan staat er verse koffie en wat lekkers voor u klaar. Bovendien vindt u in de ontvangstruimte van het hotel een overzicht van de voor elektrisch varen belangrijke componenten zoals aandrijvingen, buitenboordmotoren, batterijen, laders en zonnepanelen. Ook daar kunt u natuurlijk terecht met al uw vragen.

Alle informatie over de beschikbare boten, het reserveren* en parkeren in de buurt vindt u op www.SEFF.nu. Hotel Oostergoo is te vinden aan de Nieuwe Kade 1 in Grou.

* Elke 30e reservering krijgt een E-vaartocht over het vaarwater van de Noordelijke Elfstedenroute
cadeau van Elektrosloep Fryslân

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân / Het Friese Meren Project

terug