Koning Willem-Alexander opent 30e HISWA te water

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent dinsdagochtend 3 september de 30e editie van HISWA te water en het HISWA Nautisch Centrum in de nieuwe jachthaven Amsterdam Marina aan het IJ. Nederlandse en internationale jachtenbouwers presenteren hun boten in de jachthaven en op de kade tonen exposanten een breed scala aan watersportartikelen en diensten. De botenshow is te bezoeken tot en met zondag 8 september.

HISWA te water richt zich op de watersporter in de meest brede zin van het woord. Zo kunnen bezoekers onder andere nieuwe zeiljachten, motorjachten, en sportboten bekijken. Op en rond het water vinden watersportdemonstraties en diverse activiteiten plaats.

Met de opening van deze 30e editie wordt ook het kantoor van de HISWA, HISWA Nautisch Centrum Amsterdam, in gebruik genomen. Het bevindt zich op de NDSM-werf in de nieuwe jachthaven. Daarnaast biedt het gebouw ruimte aan het havenkantoor, faciliteiten voor de jachthavenbezoekers en een restaurant. De NDSM-werf ligt aan de noordkant van het IJ en ontwikkelt zich de laatste tijd op diverse terreinen, wonen, werken, ontspanning, kunst en cultuur. De Amsterdam Marina maakt deel uit van deze ontwikkelingen.

De merknaam HISWA komt voort uit de Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie op het gebied van Scheepsbouw en Watersport die in 1933 is opgericht.

terug