Hypotheken Centrum Lemmer verstrekt weer scheepshypotheken

De scheepshypotheek is terug bij Hypotheken Centrum Lemmer. Het product is de afgelopen 3 jaar niet meer door de Nederlandse Banken en financiële instellingen gevoerd. Max Dalsheim van Hypotheken Centrum Lemmer noemt als reden de focus van de Nederlandse banken op interne acties om de balansposities te verbeteren (BASEL III ), waarbij geen oog meer was voor commercie.

Dalsheim: “De pleziervaartuigenbranche heeft erg veel last van het feit dat er niet meer gefinancierd kan worden. Hooguit wordt er op consumptief krediet (persoonlijke lening en/of doorlopend krediet) nog iets gedaan. Het gaat dan meestal om wat kleinere bedragen maar versus onderpand (pleziervaartuig) waarbij er een mogelijkheid is tot het vestigen van een hypotheek, is dit niet de juiste financiering.”

Na constructief overleg tussen HCL BV en de directie van de financiële instelling, is er nu een buitenlandse bankinstelling die een Nederlandse scheepshypotheek gaat verstrekken. Het betreft een Duitse financiële instelling die het als eerste oppakt. Dalsheim: “Duitsland doet het goed op het economische vlak en pakt goed door.” 

Volgens Dalsheim is bij deze samenwerking voor Hypotheken Centrum Lemmer BV (HCL BV) gekozen, gezien de kennis en ervaring die HCL BV heeft op het gebied van internationale pleziervaartuigenfinanciering. Er wordt in eerste instantie met een vaste notaris gewerkt voor o.a. het vestigen van de hypotheek, teboekstelling, etc.  Voor een hypotheek is een waardebepaling nodig d.m.v. een taxatierapport. Dalsheim: “De Duitse Bankinstelling en HCL BV hebben hiervoor Nautical International aangewezen, gezien de kennis, het format, bankervaring en overeengekomen tarief van slechts 250,00 euro incl. BTW en reiskosten. De taxatie is inclusief een conditiescan van het vaartuig.”

Dalsheim: “Wij menen dat we hierdoor een uitstekende bijdrage kunnen leveren binnen de pleziervaartuigenbranche richting jachtmakelaars, dealers, jachtwerven etc.
De scheepshypotheek kan bijdragen aan het vergroten van afzetmogelijkheden in Nederland. Natuurlijk heeft HCL BV door onze internationale contacten met bankinstellingen meer mogelijkheden in huis om te financieren, voor zowel Nederlanders als voor Europeanen.”

De hoofdlijnen van de scheepshypotheek betreffen:
– verstrekking tot 70% van de waarde/aanschafprijs van het pleziervaartuig (nieuw en gebruikt)
– minimaal bedrag € 100.000
– 30% aflossingsvrij van de koopsom

Uitzonderingen voor financiering zijn:
– ex-beroepsvaartuigen
– indien niet al te oud, dit ter beoordeling financier

Voor meer informatie:

Hypotheken Centrum Lemmer BV
Plattedijk 35
8531 PC Lemmer

Tel.: 0515-564780 / 06-54784769

Website: www.hclemmer.nl
info@hypothekencentrumlemmer.nl

terug