Holterman Shipyard: nieuwe naam voor vertrouwde klasse

Onder de nieuwe naam ‘Holterman Shipyard’ geeft de befaamde jachtbouwer uit Meppel weer vol gas. ‘We zijn er nog steeds. Terug van nooit weggeweest,’ laat directeur/eigenaar Robbert Holterman (47) weten. Holterman Shipyard bouwt nieuwe, luxe jachten en breidde onlangs zijn bedrijfsactiviteiten aanzienlijk uit.
Bij het gespecialiseerde bedrijf kunnen klanten naast onderhoud, reparatie en stalling nu ook terecht voor refit. Holterman Shipyard startte onlangs een scheepsmakelaardij met de beschikking over een eigen jachthaven aan het Meppelerdiep.

Verbreding
Na een korte periode in de luwte, waarin de Meppeler ondernemer zich opnieuw oriënteerde op de jachtbouwmarkt, presenteert Robbert Holterman met trots zijn opgefriste en opgetuigde onderneming. ‘Met de verbreding van bedrijfsactiviteiten wil Holterman Shipyard flexibeler inspelen op de wensen van klanten en de beweging van de markt,’ maakt de directeur/eigenaar bekend.
Ondanks de tegenzittende economie ontbreekt het de jachtbouwer zeker niet aan ambitie. Holterman Shipyard werkt zelfs aan een nieuwe modellenlijn, terwijl de vertrouwde modellen zoals de Holterman Governor, nog onafgebroken in productie zijn.

Vakmanschap
De Holterman 60 ft Governor werd in Düsseldorf verkozen tot ‘European Powerboat of the Year 2011’, in de categorie waterverplaatsers. 
De ruime ervaring en het bewezen vakmanschap in de nieuwbouw, zet Holterman Shipyard nu in op meerdere fronten.

Refit
Holterman is bijvoorbeeld al jaren marktleider in interieurbouw. De expertise bij materiaalkeuze en innovaties wordt ingezet bij de refit van pleziervaartuigen. Exterieur en/of interieur worden als nieuw, zonder dat de eigenaar afscheid hoeft te nemen van zijn vertrouwde jacht.
Ook op gebied van reparatie en onderhoud van jachten is Holterman Shipyard door zijn staat van dienst inmiddels een vertrouwd adres.

Eigen huis
Alle bouw-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden verricht worden in de moderne scheepsconstructiehal aan de Zomerdijk. ‘Holterman Shipyard beschikt daarbij over een team van gedegen specialisten. We hebben de ruimte en de juiste mensen om al het werk in eigen huis houden; van cascobouw tot timmer- en schilderwerk,’ vertelt Robbert Holterman.

‘In 2014 bestaat de jachtbouwonderneming Holterman 50 jaar. We zijn dus al jaren gewend om de hoogste kwaliteit te leveren in het topsegment van de markt. Daar kunnen onze klanten op blijven vertrouwen.’

terug