EV-NL laat bezoekers elektrisch (er)varen op de HISWA te water

De branchevereniging Elektrisch Varen Nederland (EV-NL) verzorgt op de HISWA te water gratis proefvaarten op het IJ met elektrisch aangedreven sloepen. Op deze manier wil vereniging EV-NL het watersport publiek vrijblijvend kennis laten maken met de rust én de kracht van elektrisch varen. De boten zijn te vinden op stand nr. J14 in de haven.
In de haven liggen permanent twee elektrische sloepen met schippers klaar, waar iedere belangstellende op kan stappen voor een kort tochtje over het IJ. Zo kan men in de praktijk ervaren wat de voordelen van deze moderne manier van varen zijn: stil, zonder uitlaatgassen, maar met voldoende kracht en actieradius.

EV-NL organiseert deze activiteit uiteraard in samenwerking met een aantal van haar leden. Die komen op de HISWA te water (stand nr. J14) met een aantal schepen:
• Van Vossen Nautical architecture & engineering komt met de aluminium E-sloep 550 en 600
• Fischer Panda komt met hun diesel –elektrische aandrijflijnen, die zij tonen in twee demonstratieschepen, een 11,5 m. motorjacht en een 7 m. sloep
• Stilmotion komt met de nieuwe open zeilboot Falcon in twee uitvoeringen, de Touring electric en de Racing
Op de wal presenteren zich een viertal andere EV-NL leden:
• De Stille Boot, met de nieuwste hoog rendement Solbian flexibele zonnepanelen en Goodwolfe lithium accu’s, stand nr. K140
• Mastervolt, met hun volledige range elektrische aandrijvingen en boordsystemen, stand nr. K 120
• Seijsener recreatietechniek, met o.a. hun range walstroom installaties, stand nr. H306
• Whisper Power, met hun generatoren en energiesystemen, stand nr. K172
De HISWA te water wordt gehouden van 3 t/m 8 september van 11.00 – 19.00 u. op de NDSM werf te Amsterdam.

terug