Economische crisis schept nieuwe koers voor Hutting Yachts

De jachtwerf Hutting Yachts heeft de economische crisis benut en een ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor kan ze zich nu meer onderscheiden en ontwikkelen binnen het topsegment in de vorm van complete refits en het bouwen van one-offs in samenwerking met jachtarchitecten.

Verandering van vraag en aanbod binnen de botenbranche heeft voor een strategische herpositionering van het bedrijf geleid. Hutting Yachts, bekend van de eigen custom build aluminium zeiljachten staat als jachtwerf centraal in het netwerk van specialisten. Hierdoor is het bedrijf volledig inzetbaar voor refits, onderhoud en nieuwbouwprojecten waarbij Hutting Yachts het project coördineert.

Sinds 2011 is het bestedingspatroon binnen de jachtbouw merkbaar veranderd en voelen ondernemingen als Hutting Yachts dreiging van grote seriebouwers: “Zij gaan voor prijs, wij voor kwaliteit.’’ Zegt Tjerk Hutting, eigenaar Hutting Yachts “ wij kunnen nu doorgroeien in ons eigen topsegment en innoveren in kwaliteit en specifiek maatwerk.”
Het vakkundige team van jachtschilders, meubelmakers, timmerlieden en monteurs zorgt ervoor dat iedere vorm van refit en onderhoud uitgevoerd kan worden met de kwaliteitsnorm waar Hutting Yachts voor staat.

Onder de noemer Hutting Specials bouwt het bedrijf als partner van jachtarchitecten de meest uiteenlopende one-offs. Door het ambachtelijke karakter en tailormade visie kan Hutting Yachts ruimte bieden aan diverse projecten waarbij naast de bouw zowel de engineering en het projectmanagement verzorgt wordt. Dit voor zowel zeil-,motorjachten, tenders en chaseboats.

Egbert Wattel, bedrijfsleider: “ De economische crisis heeft ruimte en kansen geschept waardoor het bedrijf nu veelzijdiger, toegankelijker en multi–inzetbaar is.”

terug