Deelnemers onderweg naar Gebruikte-Botenbeurs Hoorn

De grootste gebruikte-botenbeurs van Nederland gaat op vrijdag 23 augustus van start in Hoorn. Vanuit thuishavens verspreid door heel Nederland zijn de deelnemende boten nu al onderweg om op tijd hun ligplaats in te nemen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze jubileumeditie, zeker nu de botenmarkt opleeft dankzij de mooiste vaarzomer sinds jaren. Ook tijdens de beurs, die tot en met zondag 25 augustus duurt, wordt droog en zonnig zomerweer met weinig wind voorspeld.

Jan-Pieter Oosting, organisator namens botensite YachtFocus.com: “Mooi weer is enorm van invloed op de botenverkoop. Een betere aanloop dan dit jaar hadden we niet durven dromen. In de voorbijej aren waren de zomers nat en ook tijdens de botenbeurs in Hoorn kregen we te maken met regen en wind. Maar voor de komende editie zijn de weergoden ons gunstig gezind volgens het KNMI. Dat is fijn voor de deelnemers, want dan komen er nog meer bezoekers dan andere jaren. Een lekker zonnetje is bevorderlijk voor de verkoopkansen.” Last-minute inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk via de website www.gebruiktebotenbeurs.nl. Er zullen 150 boten te koop liggen, omgeven door tal van leuke activiteiten voor het hele gezin. De haven wordt ingedeeld op donderdag 22 augustus en is op vrijdagochtend om 11.00 uur officieel open voor de bezoekers. Er wordt geen toegang geheven. Op zondag 25 augustus eindigt de beurs om 17.00 uur.

www.gebruiktebotenbeurs.nl 

terug