Contest 42CS Performance wereldprimeur op HISWA te water

Contest Yachts presenteert op de HISWA te water 2013 de Contest 42CS als wereldprimeur. Met de komst van de Contest 42CS spreekt de jachtbouwer uit Medemblik zowel gezinnen met kinderen als zeilers die op zoek zijn naar goede zeilprestaties en comfort aan. Op dit moment zijn de eerste twee van de reeds drie verkochte 42-voeters op de werf in aanbouw.

De nieuwste generatie Contest jachten is ontwikkeld in reactie op de groeiende vraag naar een Contest in de 42-voet range met een dubbele besturing en achterkuip lay-out. De 42CS is onderdeel van de steeds maar groeiende Contest vloot, die zich inmiddels heeft uitgebreid tot aan de Contest 72CS, en ook een 52-voet motorjacht omvat. De versie die getoond zal worden op de HISWA te water is uitgevoerd in de Performance versie.

“De Contest 42CS is ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in een zeilboot waarbij kwaliteit een grote rol speelt,” zegt Contest Yachts directeur Arjen Conijn. “Aan de andere kant spelen we ook in op de vraag van mensen die hechten aan superieure prestaties. De esthetische lijn van de Contest 42CS spreekt zeilers uit alle leeftijdsklassen aan. De eerste twee jachten die we nu bouwen, laten direct het geweldige gevoel van ruimtelijkheid zien, zowel binnen als buiten.”

Drie in een
Een ander fascinerend aspect van het ontwerp van de Contest 42CS is dat er drie opvallende exterieur lay-out-opties mogelijk zijn. De Shorthanded versie is voorzien van een centrale lier in de kuip naast het stuurwiel, van waaruit het grootzeil kan worden bediend. Hierdoor kan de eigenaar eenvoudig en zorgeloos solo zeilen.

De tweede optie is de Cruising lay-out die maximale ruimte biedt in de cockpit. De rails van de grootschoot is gelegen op de opbouw, terwijl de grootschoot via een Duits grootschootsysteem naar de lier in de kuip loopt.

Last but not least, de Performance versie waarbij de rails voor de grootschoot verzonken is in de kuipvloer vlak voor het roer. Dit maximaliseert de potentiële snelheid dankzij de optimale grootzeil trim. De eerste Contest 42CS wordt gebouwd volgens deze optie, met 3DI zeilen en een carbon mast.

Zowel de Shorthanded als de Cruise versie kan ook worden voorzien van een lounging cockpit, waarbij de kuip gescheiden wordt van het roer door een cirkelvormige rand.

Interieur keuzes
Er is een breed scala van interieuropties gecreëerd in samenwerking met designer Wetzels Brown Partners. Aan verschillende eisen kan gehoor worden gegeven door een combinatie van drie lay-outs voor de achterdek- en voordekgebieden en vijf voor de midscheepse sectie van de boot. Belangrijke keuzemogelijkheden die de eigenaar heeft: vier of zes slaapplaatsen, kombuis aan bakboord of stuurboord zijde, grootte van de eigenaarshut en benodigde hoeveelheid opslagruimte voor zeilen en dergelijke.

Deze indrukwekkende flexibiliteit voor zowel het exterieur als het interieur, in combinatie met de ongeëvenaarde vacuümtechnologie en de gedetailleerde afwerking waar de Contest werf om bekend staat, maken van de Contest 42CS een heel bijzonder jacht.

HISWA te Water  2013
De Contest 42CS zal te zien zijn op de HISWA te Water 2013 van 3 tot en met 8 september in Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam. Voor meer informatie over de Contest 42CS en Contest Yachts, zie www.contestyachts.com.

Technische details:
Length overall:   12,85 m  42.15 ft
Maximum beam:   4,15 m   13.61 ft
Displacement:       11.000 kg  24,251 lbs
Draft standard keel:    2,20 m   7.21 ft
Draft shallow keel:   1,80 m   5.90 ft
Fuel tank:     250 ltr   65.66 imp.gal
Water tank:     480 ltr.   105.59 imp.gal
Engine, Yanmar:    40 kW     54 hp

terug