27 en 28 september: Botenbeurs Gorinchem

Vrijdag 27 en zaterdag 28 september is de jaarlijkse Botenbeurs Gorinchem. De botenbeurs in Gorinchem staat landelijk bekend om z’n laagdrempeligheid en gemoedelijke sfeer. Twee dagen lang worden er boten verkocht. Voor de tweede keer sluit dit jaar bovendien de camperbeurs aan op het terrein rondom de historische Lingehaven met verkoop van (tweedehands) campers door particulieren en bedrijven. Zaterdag is daaromheen een nautisch-recreatieve markt met interessante artikelen voor campers en boten.

Aanbod schepen en campers
Er is een zeer breed aanbod van schepen die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Het zijn nieuwe en gebruikte boten van zowel bedrijven als particulieren. Alleen in de Gorcumse Lingehaven liggen al ruim 100 boten te koop. Aan de andere kant van de rivier, bij Sleeuwijk Yachting, liggen nog eens zoveel jachten in het water voor de verkoop. Ook is er zaterdags volop ruimte voor trailers met boten.

Het aantal camperaars in Nederland neemt nog dagelijks toe, alleen de Nederlandse Kampeerautoclub heeft al 24.000 leden. Er is daarmee ook behoefte aan mogelijkheden een (gebruikte) camper en aanverwante artikelen te kopen of verkopen. De campers staan op het terrein Buiten de Waterpoort.

Nautische en recreatieve markt op zaterdag
Zaterdag 28 september is er op de kade langs de hele Lingehaven in de binnenstad van Gorinchem en aan het water Buiten de Waterpoort een uitgebreide nautisch-recreatieve markt. Hier worden van 9.00 tot 17.00 uur ondermeer (tweedehands) scheepsartikelen aangeboden. En veel van deze bedrijven zijn natuurlijk ook voor kampeerauto’s interessant. Midden tussen de campers staat bovendien een sfeervolle tent waarin informatie wordt verstrekt over alle ins en outs van het ‘camperen’. Het beursterrein rondom de Lingehaven en Buiten de Waterpoort wordt ingericht met kramen en trailerbare schepen. Daarnaast is er voldoende plek ingeruimd voor muziek en terrasjes.

Speciaal voor de Botenbeurs gratis bootverbinding Gorinchem-Sleeuwijk
Het recreatieterrein Buiten de Waterpoort ligt direct aan de Merwede. Dit gezellige terrein is het middelpunt van de boten- en camperbeurs. Alle veren vanuit Gorinchem vertrekken vanaf deze locatie. Speciaal tijdens de botenbeurs zal de veerdienst Gorinchem bezoekers gratis vervoeren tussen de twee beurslocaties: de Gorcumse Lingehaven en Sleeuwijk Yachting.

Openingstijden
Vrijdag 27 september 12.00 uur – 17.00 uur      Botenbeurs en Camperbeurs
Zaterdag 28 september 9.00 uur – 17.00 uur     Botenbeurs, Camperbeurs en nautisch-recreatieve markt

Toegang tot Botenbeurs Gorinchem is voor alle bezoekers gratis

www.botenbeursgorinchem.nl

terug