Onderzoek kwaliteit watersportkernen, jachthavens en bestedingen

Op initiatief van een aantal jachthavens in het IJsselmeergebied gaat Waterrecreatie Advies deze zomer en in het najaar onderzoek doen onder passanten en vaste ligplaatshouders. Het onderzoek moet informatie opleveren om de kwaliteit en de voorzieningen in de haven, stad, dorp of de omgeving te verbeteren. Iedereen wil graag dat ligplaatshouders tevreden zijn en dat passanten vaker terug komen en als het kan langer blijven. Het onderzoek is zo opgezet dat elke jacht- of passantenhaven in Nederland in principe mee kan doen.

Toerisme is van groot belang om voorzieningen in stand te houden (winkelaanbod, musea, etc.). Kwalitatief goede voorzieningen zijn ook voor de bewoners belangrijk, de stad is hun leef- en vaak ook werkomgeving. Besloten is om de watersporters te vragen wat zij van de haven en de stad vinden, wat beter kan en hoeveel zij die dag hebben besteed. Er worden ook vragen gesteld over het gebruik van de boot en toekomstplannen, onderwerpen waar tegenwoordig veel over wordt gediscussieerd.

De vragen (Nederlands en Duits) kunnen digitaal worden beantwoord. Steeds meer watersporters hebben een laptop of tablet aan boord. In het Havenkantoor van de deelnemende havens is ook een geprinte versie van het onderzoek beschikbaar. Het onderzoek start op 1 juli en loopt door tot eind september. Havens die ook belangstelling hebben om mee te doen, kunnen contact opnemen met Waterrecreatie Advies in Lelystad.

terug