Eerste Victoire V42RE in gebruik genomen

Victoire, één van de langst bestaande Nederlandse merken (1961) op het gebied van de bouw en ontwikkeling van zeiljachten, heeft de eerste V42RE opgeleverd. Dit schip heeft als thuishaven Monnickendam waar het schip aan geïnteresseerden gepresenteerd kan worden.

Voor het re-design van dit model is het het befaamde Nederlands-Deense ontwerpbureau Powerhouse Company (www.powerhouse-company.com) ingeschakeld. Het oorspronkelijke ontwerp is van Dick Koopmans senior en stamt uit 1985. Dit succesvolle model is aangepast aan de huidige eisen die aan moderne zeiljachten worden gesteld. Nanne de Ru en Charles Bessard, oprichters van Powerhouse Company, zijn verantwoordelijk voor het re-design van de schepen en het ontwerp van het interieur.
 
“Het schip is een van de mooiste Nederlandse moderne klassieke zeiljachten die ooit is ontworpen. Echter, de het ontwerp van het interieur en de detaillering van de romp en het dek waren voor verbetering vatbaar. Powerhouse Company heeft de romp en het dek volledig geschoond waardoor de prachtige lijnen van het schip beter tot zijn recht komen. Ook is het exterieur geperfectioneerd.”, aldus Geert Wilmink, directeur van Victoire. “Het ontwerp had haar kwaliteit qua zeileigenschappen en vaarcomfort al bewezen, maar had wel een esthetische verandering nodig om het te laten voldoen aan de hedendaagse eisen.” 

Het interieur is vernieuwend en hedendaags. Er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte door moderne materialen en technieken. “De indeling van het interieur is zeer praktisch en ruimtelijk, met  de hoogwaardige afwerkingskwaliteit die je mag verwachten in een kwalitatief schip als een Victoire”, aldus Wilmink. “Ieder schip wordt volledig volgens de specificaties van de opdrachtgever gebouwd, zodat de eigenaar voldoende invloed heeft op de ‘look and feel’ en de functionaliteit van het interieur.” Onze ontwerpers staan de toekomstige eigenaar ter beschikking om te adviseren over materiaalgebruik en gewenste oplossingen.

Qua zeileigenschappen scoort dit schip boven verwachting. “Wij hebben dit schip uitgevoerd met moderne tuigage. Daarbij is het schip voorzien van een 3DL grootzeil en genua en een 63 m2 gennaker. De rolgenua wordt bediend met een elektrische Furlex, welke onderdeks gemonteerd is. Door de hydraulische neerhouder en achterstagspanner is het schip eenvoudig te trimmen en vaart zij comfortabel en snel, en is zij ideaal geschikt om alleen of met twee personen te zeilen.”

ShipRepublic BV
Victoire is sinds 2010 eigendom van ShipRepublic BV. Vanuit Monnickendam worden de schepen gepresenteerd en aan de klant opgeleverd. Productie van de schepen vindt plaats in Genemuiden en Amersfoort.  “De klant bepaalt zelf de uitvoering en faciliteiten maar heeft zekerheid dat men een goed zeilend en hoogwaardig schip afgeleverd krijgt. Iemand die langdurige zeereizen met het schip wil maken heeft andere eisen en wensen dan iemand die haar schip als dag of weekendzeiler. Opdrachtgevers kunnen de bouw van hun schip van dichtbij volgen en worden voor advies bijgestaan door professionals op alle vlakken”, aldus Wilmink.

terug