365 dagen voordat de Tall Ships Harlingen binnen varen

Woensdag 3 juli is exact één jaar voordat de Tall Ships Harlingen binnen varen, voor de start van The Tall Ships Races 2014. Een jaarlijks evenement, dat zichzelf na de Olympische Spelen en het WK Voetbal, het grootste evenement ter wereld mag noemen. Een jaar lijkt nog zover weg, maar hoe staan de zaken er eigenlijk voor…

Foto: Arthur Smeets

Speciaal ijsje
De komst van de Tall Ships wordt een jaar voor de start van The Tall Ships Races Harlingen 2014 gevierd met de lancering van het speciale ‘Tall Ships ijs’. Min12 nam het initiatief en schept woensdag 3 juli het eerste bolletje voor Friese toeristen en andere ijsliefhebbers.

Tall Ships in de Noorderhaven
Vorige week zijn de eerste Tall Ships al afgemeerd in de Noorderhaven van Harlingen! Vrijwilligers van The Tall Ships Races Harlingen 2014 en het Hannemahuis plaatsten 40 borden met daarop afbeeldingen van Tall Ships én afbeeldingen van het 150 jaar bestaan van de spoorlijn Harlingen – Leeuwarden. Dit als voorproefje op het evenement van volgend jaar juli.

Meezeilende jongeren
Als starthaven van de Race is Harlingen verplicht om minimaal 100 jongeren te werven en te selecteren. Zodat zij deelnemen aan het eerste deel van The Tall Ships Races naar Fredrikstad. Er zijn al meer dan 160 aanmeldingen binnengekomen via www.ydcharlingen.com Geïnteresseerde jongeren kunnen zich nog tot 1 september opgeven. 

Zaterdag 28 september zal er een selectiedag plaatsvinden, waarna de jongeren weten of zij in aanmerking komen om aan de race deel te nemen. Op de daarop volgende trainingsdag maken zij kennis met hun persoonlijke coach, wordt er een sponsortraining gehouden, om de jongeren in staat te stellen sponsors in hun omgeving te vinden om de reis te bekostigen. Aan het einde van de dag ontmoeten zij de partners van Stichting Harlingen Sail en maken ze kans op sponsorschap van deze zijde. Een spannend en leerzaam proces voor de jongeren.

Stichting Harlingen Sail is op zoek naar enthousiastelingen die zich als coach willen inzetten voor de jongeren. De coaching gaat in op verschillende gebieden van het trainee-schap, zoals het werven van sponsoren om de zeilreis te bekostigen en het invullen van het ambassadeurschap van het evenement. Ervaring als coach is niet noodzakelijk, men krijgt namelijk een specifiek coach-traject aangeboden.

Harlinger Zeilvloten
Harlingen is de thuishaven van de grootste historische zeilvloot van Europa. Niet verwonderlijk dat een aantal van deze voormalige vrachtzeilschepen ook deelnemen aan het evenement. Samen met de Harlinger rederijen en boekingskantoren zijn er diverse schepen geselecteerd, waarmee ook u deel kunt nemen aan het unieke programma van The Tall Ships Races Harlingen 2014.

Stichting Harlingen Sail kan het niet alleen
Het grootste meerdaagse evenement van Friesland kan natuurlijk niet door een enkele partij uitgevoerd worden. Via diverse offertetrajecten, ofwel pitches, zijn diverse partijen aan Stichting Harlingen Sail gekoppeld. Zo zal Onder de Luifel de VIP-catering verzorgen en Mix Events de catering op de kades voor het publiek. De productie zal uitgevoerd worden door GK Produkties. Drie partijen uit onze mooie regio met een enorm veel ervaring op het gebied van publieksevenementen.

Oftewel niets staat het succes van The Tall Ships Races Harlingen 2014 in de weg. Nu nog hopen op mooi weer.

terug