SOS Marina 2-persoons reddingsvlot bij Nordic Marine

Voor 90% van de pleziervaarders die 90% van hun tijd met de boot in het zicht van land varen heeft SOS Marine een 2 personen reddingsvlot ontworpen. Veel pleziervaarders varen op binnenwateren als IJsselmeer of de Zeeuwse wateren, langs de kust met een enkele keer een oversteek naar Engeland, Frankrijk of de Scandinavische landen. En de meeste pleziervaarders varen met ze tweetjes of een enkele keer solo en daar is dit reddingsvlot voor bedoelt.

Het zou nodig kunnen zijn bij bijvoorbeeld brand aan boord, ook al vaar je op het IJsselmeer, het blijft altijd een eind zwemmen naar de kust. ( KNRM is 21 keer in 2012 uitgerukt voor brand/explosie aan boord). Tot op heden waren deze pleziervaarder aangewezen op minimaal een 4 personen reddingsvlot  wat meestal te zwaar of te groot is en ontworpen is voor grotere oversteken of langdurig verblijf aan boord. Maar met de huidige goed georganiseerde reddingsdiensten en de prima noodoproepinstallaties aan boord zijn deze zware en moeilijk te hanteren reddingsvlotten niet meer noodzakelijk voor deze groep pleziervaarders, die geen grote oversteken gaan maken, nu met deze SOS Marine 2 personen reddingsvlot.

De SOS Marine 2 personen reddingsvlot is nieuw op de markt en zorgt voor meer veiligheid op kust- en binnenwateren.  Het weegt slechts 8 kg en is daardoor gemakkelijk te hanteren en weg te bergen. Het reddingsvlot is ook compact en makkelijk te water te gooien door de minder sterke mensen aan boord. Het is zowel handmatig als automatisch opblaasbaar.                                                                                                     

Verpakt is het in een opvallende oranje verpakking en de maten zijn 600x350x110 mm. Onderhoud is ook goedkoper dan de conventionele reddingsvlotten.

Het reddingsvlot heeft ook nog de voordelen van overleving materialen zoals vers water, noodsignalenpakket, handpomp, signaal spiegel, twee nooddekens, puts en geïsoleerde vloer.

De geïsoleerde vloer werkt als een grote reflector die gezien kan worden vanuit de lucht bij zoekacties. Verder is het reddingsvlot nog uitgerust met 3 grote waterzakken van totaal 165 ltr ballast water en een groot drijfanker van 400 x 600 mm, SOLAS reflectie strepen en SOLAS verlichting.

Dit vlot is onlangs aangeschaft door de Australische SAR voor  in hun helikopters en wordt, indien noodzakelijk, gebruikt bij eventuele reddingacties.

SOS Marine zijn Australische ontwikkelaars en producenten van reddingsmiddelen voor vele doelgroepen wereldwijd  zoals, pleziervaart, politie, defensie, douane, scheepvaart  en baggerindustrie.

Prijs: € 999,= incl. BTW

Voor meer informatie www.nordicmarine.nl en te koop bij de watersportwinkel of via de website van Nordic Marine.

terug