SkipsMaritiem eerste verkooppunt van GTL

Skipswinkel in Sneek, onderdeel van Skipsmaritiem BV, is het eerste verkooppunt in Nederland voor de watersport van GTL, de nieuwe, ultra schone diesel. Leverancier Veenema Olie Chemie en Energie introduceert op 28 juni 2013 de nieuwste generatie Diesel Brandstof.

GTL staat voor Gas To Liquid, is gemaakt van aardgas en kan als volledige vervanger gebruikt worden van diesel. In tegenstelling tot diesel bevat GTL geen aromaten en zwavel, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen zowel voor oudere als nieuwe voeren vaartuigen aanzienlijk daalt. Tevens wordt er naast een significante brandstofbesparing ook minder motorgeluid, minder dieselstank en een schonere verbranding gerealiseerd. Door deze schonere verbranding vermindert GTL de verkoling van injectoren, klepstoters en cilinderwanden, hetgeen resulteert in minder motoronderhoud.

Vooral voor de scheepvaart/watersport is het van belang dat GTL niet gevoelig is voor bacterie-vorming. De gevoeligheid van de normale diesel voor bacterievorming kan zoals bekend veel problemen veroorzaken.

GTL is de Ultra schone brandstof van de toekomst en nu al verkrijgbaar! Vrijdag 28 juni om 16.00 uur wordt officieel het eerste schip getankt.

Skipswinkel
Oude Oppenhuizerweg 83
8606 JC Sneek
Internet: www.skipsmaritiem.nl

terug