Samenwerking LongIsland en Jan van Gent

LongIsland Shipyards en Jan van Gent sloepen, beide gevestigd in Aalsmeer, zijn twee toonaangevende jachtbouwers in Nederland. Al jaren bedienen zij de ervaren watersporter die hoge eisen stelt aan styling, kwaliteit, prestaties en comfort. Naast de ontwikkeling van nieuwe modellen en de nieuwbouw van de boten hebben beide bedrijven zich ontwikkeld tot full-service watersportbedrijven en zijn zij toonaangevend in Nederland. Mede namens de directie van Jan van Gent zijn wij verheugd de strategische samenwerking naar buiten te brengen. Wij verwachten dat de samenwerking met name op het gebied van marketing & verkoop veel synergievoordelen zal opleveren. Ook de kans om gezamenlijk de buitenlandse markten te veroveren zal eenvoudiger worden en zal daarmee een steviger fundament onder beide merken leggen.

LongIsland kiest voor superbouwer
LongIsland heeft de bouw van haar jachten volledig overgebracht naar Nederland. Bij de keuze van de juiste werf waren garanties voor kwaliteit en continuiteit de belangrijkste eisen. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de werf die haar naam en faam heeft verworven als bouwer van de Super Van Craft motorjachten welke ook wel de “Rolls Royce” onder de Nederlandse motorjachten genoemd worden. Momenteel zijn er vier LongIsland jachten in aanbouw. Het betreft hierbij een 25 Runabout die naar Noorwegen wordt geleverd, een 25 Sportsman, een 28 Sportsman en een 33 Sportsman. De 33 Sportsman is de eerste LongIsland die met een 370 pk Yanmar V8 diesel uitgerust wordt. Ook de kleurstelling van deze boot met een “ice blue” metallic romp maakt deze boot zeer speciaal.

Nieuwe verkooplocaties LongIsland
De verkoopafdeling van LongIsland is binnen de grenzen van Aalsmeer verhuisd naar de prachtige nieuwe showroom aan de Oosteinderweg 123c. Op deze zeer moderne watersportlocatie van Heemhorst Watersport bieden wij u op meer dan 10.000m2 alle diensten die u van een modern watersportbedrijf mag verwachten. De locatie van LongIsland aan de Uiterweg 104b zal als winterstalling in gebruik blijven.

De tweede verkooplocatie van LongIsland wordt bemand door Onno Laarhoven en bevindt zich bij Jachtwerf Klaassen aan de Kniplaan 12 te Voorschoten. Onno Laarhoven begon in 2004 met LongIsland en is de geestelijk vader en designer van de range van LongIsland jachten. Naast de verkoop van LongIsland is Onno bij Jachtwerf Klaassen verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en jachtmakelaardij.

Uitnodiging Heemhorst aan het Water 2013
LongIsland, Jan van Gent en Heemhorst Watersport nodigen u uit voor Heemhorst aan het Water ’13. Het groots opgezette event zal in het teken staan van de samenwerking met Jan van Gent. In de bijgaande uitnodiging ziet u dat meer dan 20 vooraanstaande bedrijven op deze feestelijke dag acte de presence geven en hun mooiste producten en diensten zullen presenteren. Jan van Gent en LongIsland tonen een uitgebreid aantal modellen waaronder de eerste in Nederland gebouwde LongIsland 25 Runabout.

www.longisland.nl

terug