Open dag bij WhisperPower

Op 14 en 15 juni houdt WhisperPower BV open huis in het in 2009 in gebruik genomen moderne 5500 m2 eco pand aan de A7 in Drachten. Aanleiding is het 5 jarig jubileum van deze nog jonge onderneming, ontstaan in 2008 vanuit een verzelfstandiging van de generatoren divisie van Mastervolt.

WhisperPower is er de afgelopen jaren in geslaagd om nieuwe markten te ontwikkelen buiten de van oudsher belangrijke maritieme sector. Met nieuw ontwikkelde hybride technieken worden schone, zuinige en nog stillere autonome energiesystemen geleverd voor voertuigen, vaartuigen en locaties op land zonder (vaste) netaansluiting. Ook worden Smart Grid systemen gemaakt die, gecombineerd met zonnepanelen, een netaansluiting bijna overbodig maken. “ We hebben de afgelopen jaren een aanloop genomen naar een nieuwe toekomst als systeemleverancier. Met onze nieuwe producten en systemen kunnen we nu op wereldbasis een positie in gaan nemen als OEM’er. Oftewel leverancier van unieke systemen die in de eerste montage geïnstalleerd gaan worden in de verschillende markten. WhisperPower is bezig een sterk merk te worden met een hightech lading”. Aldus Roel ter Heide, eigenaar en CEO van deze internationale onderneming die nu actief is in meer dan 40 landen.

Innovatiecluster Drachten
Een tweede aanleiding voor de Open Dag is de toetreding van WhisperPower tot het Innovatiecluster Drachten. WhisperPower is daarmee het achtste bedrijf dat deelneemt aan dit, door de provincie Friesland en de Gemeente Smallingerland ondersteund, regionale initiatief. Het cluster is een informeel samenwerkingsverband van de volgende bedrijven: Neopost Technologies, BD Kiestra, Philips CL Drachten, Variass, Irmato, SMST en Norma-IMS. Met als laatste toetreder dus WhisperPower. Doel van het cluster is om vanuit het bedrijfsleven een boost te geven aan het image van de regio Drachten en met name hoogopgeleide werknemers te interesseren voor een baan bij de desbetreffende bedrijven in de regio.

Tijdens de Open Dagen bij WhisperPower zal er een presentatie gehouden worden voor de pers en andere belangstellenden om het belang van het initiatief toe te lichten. Ook wordt er een kleine tentoonstelling ingericht met de verschillende innovatieve producten en systemen die door de deelnemers van het cluster ontwikkeld zijn.

De Open Dagen bij WhisperPower aan de Kelvinlaan 82 in Drachten zijn toegankelijk voor iedereen. Vrijdag 14 juni van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag 15 juni van 9.00 tot 12.30.
Meer informatie op www.whisperpower.nl

terug