Jachtwerf Klaassen bouwt naast Super Van Craft motorjachten nu vier LongIslands

Jachtwerf Klaassen in Voorschoten bouwt sinds 1935 motorjachten in het topsegment van de markt. De werf is bekend als bouwer van de Super Van Craft motorjachten welke ook wel de “Rolls Royce” onder de Nederlandse motorjachten genoemd worden. Naast de Super Van Craft motorjachten bouwt Jachtwerf Klaassen momenteel vier LongIsland jachten voor LongIsland Shipyards uit Aalsmeer. Het betreft hierbij een 25 Runabout die naar Noorwegen wordt geleverd, een 25 Sportsman, een 28 Sportsman en een 33 Sportsman. De 33 Sportsman is de eerste LongIsland die met een 370 pk Yanmar V8 diesel uitgerust wordt. Ook de kleurstelling van deze boot met een “ice blue” metallic romp maakt deze boot zeer speciaal.

Deze unieke 33 Sportsman zal deze zomer haar maiden trip maken op het Meer van Genève. Daar wordt dit jaar namelijk de jaarlijkse LongIsland cruise gehouden. Samen met een aantal andere LongIslands zal deze 33 Sportsman een lang weekend over het meer cruisen en onder andere haar opwachting maken bij de Societé de Nautique de Genève, Lausanne, Montreux en Evian les Bains.

De LongIsland boten zijn uitermate geschikt voor de Italiaanse en Zwitserse meren en dit begint aan deze meren nu ook bekend te worden. Aan het meer van Lugano ligt sinds kort een LongIsland 33 Runabout en onlangs is er ook een LongIsland 33 Runabout met 2 x 260 pk Yanmar diesel geleverd naar een eigenaar aan het Meer van Genève.

Naast de verkoop van LongIsland is Onno Laarhoven sinds begin van dit jaar bij Jachtwerf Klaassen verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Super Van Craft. Samen met Robert Schotman van Jachtwerf Klaassen heeft hij gemerkt dat de combinatie van deze kwaliteitsjachten veel synergie effecten oplevert. De merken vullen elkaar goed aan en mogen zich beide verheugen in een vergrote interesse van potentiële klanten die waarde hechten aan exclusiviteit, kwaliteit en vakmanschap.

Niet alleen de verkoop van nieuwe jachten maar ook de bemiddeling in de verkoop van gebruikte Super Van Craft motorjachten krijgt bij Jachtwerf Klaassen een nieuwe impuls. De expertise van Jachtwerf Klaassen biedt zowel voor de verkoper als koper van een gebruikte Super Van Craft veel voordelen. Doelstelling voor 2014 is om de activiteiten in de bemiddeling in gebruikte Super Van Craft motorjachten sterk uit te breiden. Een tweetal door Klaassen gebouwde jachten zijn onlangs speciaal vanuit Frankrijk naar Voorschoten getransporteerd om door Klaassen verkocht te worden en de eerste succesvolle verkopen zijn reeds gerealiseerd.

De Super Van Craft motorjachten die Jachtwerf Klaassen in bemiddeling heeft zijn te bezichtigen op overdekte ligplaatsen in de waterloods van Jachtwerf Klaassen in Voorschoten.

Meer informatie www.supervancraft.com

terug