Gebruikte-botenbeurs in Hoorn viert jubileum

De grootste gebruikte-botenbeurs van Nederland vindt plaats in het laatste weekend van augustus, kondigt organisator YachtFocus aan. De botenbeurs wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar gecombineerd met de Westfriese Waterweken in Hoorn, met tal van festiviteiten. De toegang is gratis. Drie dagen lang zijn de sfeervolle Hoornse binnenhavens gereserveerd voor 200 boten te koop in allerlei soorten en maten, waarmee het de grootste beurs voor gebruikt botenaanbod is.

De crisis in de botenbranche houdt aan. Bedrijven bezuinigen en dat heeft heeft tal van botenshows doen krimpen. De branche concentreert zich op een handvol succesvolle botenbeurzen met hoge verkoopkansen. Hoorn heeft zich in vijf jaar tijd opgewerkt in dat rijtje als de centrale marktplaats bij uitstek voor gebruikt aanbod.

Nieuw dit jaar is de Godevaert Sloepensteiger, waar open motorboten bij elkaar liggen. Ook nieuw zijn de tenten op de wal voor standhouders met watersportproducten.
De voorbereidingen zijn gestart om de tienduizenden verwachte bezoekers te kunnen ontvangen. De haven is tot op de centimeter opgemeten om alle boten een plek toe te wijzen. Inmiddels is de website www.gebruiktebotenbeurs.nl waar kan worden ingeschreven online, evenals de Twitteraccount ‘BotenbeursHoorn’. Ook particuliere verkopers zijn welkom. YachtFocus rekent als altijd op de helft motorboten en de helft zeilboten, waarvan ongeveer tweederde deel door bedrijven wordt ingebracht en eenderde deel door particulieren.

Jan-Pieter Oosting van YachtFocus zegt: “De Hoornse botenbeurs is een feest en helemaal met dit 5-jarige jubileum. Het tijdstip is ideaal, meteen na de zomer. De sfeer is er altijd goed, de prijzen zijn scherp en de verkopers zijn gretig om zaken te doen. Voor elke portemonnee ligt de perfecte boot in Hoorn te wachten.”

 

terug