668 dingen doen aan het water

Bijzondere vaartochten, adrenalineverhogende wateractiviteiten, smakelijke eetadressen, gezellige terrassen en originele overnachtingen aan op of in het Nederlandse water verzameld in een compacte reisgids. De reisgids ‘668 dingen doen aan het water’ beschrijft 668 leuke, originele dingen voor alle leeftijden waarin het Nederlandse water centraal staat.  Alle 668 zijn ze in, op of aan zee, meren, plassen, beken, rivieren, vijvers en kanalen.

Doen
De doe-adressen zijn er voor iedere mood: relaxed, informatief en avontuurlijk. Ontspannen varen in een sloepje. Dobberen in een vreemdsoortig vaartuig zoals een klomp, waterbuggy of terrasboot. Per fluisterboot op beversafari in de Biesbosch. De zeilen hijsen van een majestueus schip. Raften, kayakken of kitesurfen in de branding van de Noordzee.  Survivallen in de modder. Of kooiduiken tussen de haaien.

Eten en drinken
Van ijssalons en strandtenten tot sterrenrestaurants en alles ertussenin. Mooie terrassen, gezellige high tea-adressen, bruine scheepskroegen en smakelijke restaurants met uitzicht op onder andere de Friese meren, de Limburgse Maas en de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Maar ook varen met een picknickmand. Of nog luxer: met een eigen kok aan boord.

Slapen
Door heel Nederland kun je slapen aan het water. Vanuit je hotel, watervilla, tent, pipowagen of knusse bed and breakfast  zie je de zee of kijk je uit op een meanderende rivier. Ook op het water zijn er talloze slaapplekken. Op een kampeervlot, op een hotel op palen boven zee, in een cruiseschip of in een gerestaureerde scheepsaak of voormalig boterscheepje in een bruisende stad.

668 dingen doen aan het water verschijnt op 14 juni 2013 bij Kosmos Uitgevers
ISBN  9789021553450  € 15,00
www.facebook.com/668dingendoen

terug