Laatste vaarbewijscursussen voor het vaarseizoen starten bij Yachtconsult

Het landelijk slagingspercentage voor Vaarbewijs 1 is het afgelopen jaar gedaald tot onder de 60%! Dat komt door dat mensen enkel een online-cursus volgen of leren uit een verouderd cursusboek. Hierbij ontbreekt het aan mondelinge uitleg van de examenstof, tips en ezelsbruggen van een doorgewinterde docent. Bij Yachtconsult krijgen cursisten mondeling les en dat spreekt duidelijk uit de cijfers. Bij Yachtconsult slaagt namelijk 90% van de cursisten voor het Vaarbewijsexamen. Daarnaast krijgen we van onze cursisten de nieuwste vragen door die tegenwoordig op de examens gesteld worden. Met deze kennis bereiden we onze nieuwe cursisten voor op de steeds veranderende vraagstelling in de Vaarbewijsexamens.

Yachtconsult geeft deze cursussen in Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Dordrecht, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Rotterdam en Willemstad. Op deze locaties kunt u als lid van een watersportvereniging 10% korting krijgen bij een cursus Vaarbewijs 1 of Vaarbewijs 2.

In de cursus Vaarbewijs 1 wordt er veel aandacht gegeven aan de veiligheid, de vaarregels en vaarwegmarkering. Ook wordt er ingegaan op hoe je moet manoeuvreren, wegvaren, aanleggen, ankeren
en hoe om te gaan met een man over boord situatie.

Het behalen van een Vaarbewijs 1 is verplicht voor mensen met boten langer dan 15 meter en motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen varen dan 20 km/u. Met het Vaarbewijs 1 heeft u het recht te
varen op alle rivieren, kanalen en kleine meren. Met het Vaarbewijs 2 mag u met een boot ook de Westeren Oosterschelde, het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, de Waddenzee, de Eems en de Dollard bevaren.

Op 27 mei start de cursus Vaarbewijs 1 in Bergen op Zoom en op 18 en 31 mei verzorgt Yachtconsult een spoedcursus. Kijk voor een compleet overzicht met alle locaties, startdata en overige watersportopleidingen op onze site www.yachtconsult.com. De cursus Vaarbewijs 1 is verdeeld over 5 lesavonden voor een prijs van € 135,-. De cursusduur van Vaarbewijs 2 bestaat uit 6 lesavonden en kost € 145,-.

Yachtconsult is al 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van reguliere watersportcursussen. De cursussen worden gegeven door CWO-erkend docent Roland Sterker. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen. Een samenwerkingsverband van de ANWB, HISWA, KNWV en KNMC.

Voor meer informatie over de Vaarbewijs 1 cursus of andere cursussen betreffende watersport kunt u contact opnemen met Roland Sterker, tel. 0165-546-707. Of bezoek de website op www.yachtconsult.com, waar u zich kunt aanmelden voor de cursus.

terug