Jachthaven de Boarnstream ontvangt Blauwe Vlag 2013

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 153 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2012.  Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan 58 Nederlandse stranden en 95 jachthavens.

Jachthaven de Boarnstream ontving uit handen van Lenie ’t Hart van Zeehondencrèche Pieterburen de Blauwe Vlag en het certificaat tijdens de uitreiking op Jachthaven Rhoon in Rhoon.

Veilige en schone stranden en jachthavens
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

De campagne van de Blauwe Vlag is in 1987 wereldwijd gestart. Ook in Nederland.  Jachthaven de Boarnstream ontvangt de Blauwe Vlag dit jaar voor de 8ste keer.

Internationale erkenning
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen, beheerders van recreatiestranden  en jachthavenbeheerders.
 
Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

www.jachthaven-boarnstream.com

terug