Jachthaven Ammerzoden vernieuwd

Na 30 jaar trouwe dienst waren de steigers van Jachthaven Ammerzoden dringend aan vervanging toe. Enkele van de steigers, gemaakt van stalen buizen met hardhouten dekken waren al gaan lekken en zijn in de afgelopen jaren vervangen. Nu was het tijd voor een grote renovatie.

De afmetingen van de oude steigers en de locaties van de palen en ligplaatsen zijn nauwkeurig in kaart gebracht, zodat de situatie na de renovatie hetzelfde was als daarvoor. Belangrijk, want sommige ligplaatsen zijn verkocht terwijl andere langdurig verhuurd zijn. Verschillen in afmetingen mogen dus zeker niet ontstaan.

De nieuwe aluminium steigers met hardhouten dek en kunststof drijvers zijn, net als de oude steigers 1,74 meter breed. Aan beide zijden van de steigers is een kabelgoot en houten fenderlijst aangebracht. Alles reeds bestaande voorzieningen als stroomkasten, -kabels en waterleidingen etc. zijn weer teruggeplaatst op de steigers. Alleen 4 meter extra tyleenslang was nodig om in plaats van een binnenbocht, een buitenbocht met de waterleiding te kunnen maken.

De totale looptijd van het project, vanaf de handtekening tot de oplevering, mocht in verband met de opening van het seizoen slechts 8 weken bedragen. Een uitdaging, zeker omdat alle onderdelen op maat gemaakt moesten worden.

Het seizoen is inmiddels in volle gang en de ligplaatshouders van Jachthaven Ammerzoden genieten al lang weer in volle gang van hun favoriete vrijetijdsbesteding.

www.orstamarina.nl

terug