Tien procent van aangeboden boten wisselt van eigenaar tijdens Bataviahaven Botenshow

De eerste editie van de Bataviahaven Botenshow is uitstekend verlopen. Tien procent van de aangeboden boten wisselde gedurende het weekend van eigenaar. Andere eigenaren meldden aan het eind van de zondagmiddag serieuze kandidaten aan boord te hebben gehad.

De verwachting is dat komende week nog een aantal boten van eigenaar wisselt. De laagdrempelige opzet van de botenshow in combinatie met een aantrekkelijk watersportprogamma, bracht 3.500 mensen naar de Bataviahaven. Bezochten zaterdag 1500 mensen de botenshow, zondag liep dat op naar circa 2000. Daarmee kwam het bezoekersaantal iets onder de prognose. Voor de deelnemers aan de botenshow maakte dat niet veel uit omdat tussen de 3.500 bezoekers een groot percentage serieus op zoek was naar een boot. Omdat ruim van te voren bekend was welke schepen op de show werden aangeboden, trok de botenshow heel gericht bezoekers.

Het omringende – nieuwe – programma Vaarbestemming Lelystad pakte goed uit. Met name de KNRM heeft met honderden bezoekers, en vele tientallen nieuwe donateurs, een prima weekend achter de rug. Ook het Batavia Sailing Center meldde een groot aantal belangstellenden dat met een van de boten van het Sailing Center een (voor velen eerste) zeiltocht maakte. De rond de haven gevestigde horeca kan terugkijken op een weekend met volle terassen.

Voor de organisatie van de Bataviahaven Botenshow meer dan voldoende redenen om ook in september (31 augustus/1 september) een editie  te organiseren. De deelnemende makelaars hebben zich inmiddels voor deze volgende editie aangemeld. Voor de Bataviahaven zelf weer eens een bewijs dat de haven meer dan geschikt is voor het houden van dit soort evenementen.

Meer informatie via www.bataviahavenbotenshow.nl

terug