Peter Zoeteman nieuwe directeur Scheepsbouw Nederland

Per 1 mei start Peter Zoeteman (52) in de functie van algemeen directeur van Scheepsbouw Nederland. Hij heeft een brede achtergrond in het maritieme bedrijfsleven en was tot 2012 bestuurlijk betrokken bij de vereniging. Peter Zoeteman volgt Mieke Bakker-Mantjes op, zij was algemeen directeur in de periode september 2011 tot met april 2013.

Voorzitter van Scheepsbouw Nederland, Sjef van Dooremalen: “Het bestuur is van mening dat Peter met zijn kennis van de maritieme sector en zijn ervaring op het gebied van techniek, commercie en management de aangewezen persoon is om de uitdagingen in het verenigingswerk op te pakken. Een belangrijke taak voor hem wordt het verder uitwerken van de strategische speerpunten van de vereniging en het stroomlijnen van de uitvoerende organisaties.”

Curriculum Vitae
Peter Zoeteman was van 2004 tot 2012 algemeen directeur van Alfa Laval Aalborg Industries Nijmegen. In deze functie was hij bestuurslid van Vereniging Holland Marine Equipment en Scheepsbouw Nederland. Tevens was hij voorzitter van de Exportcommissie en participeerde in diverse innovatieprojecten.

Van 1993 tot 2003 werkte hij in diverse functies bij Wärtsilä in Nederland en Frankrijk. In deze periode vervulde hij drie jaar de rol van sales director bij Wärtsilä Propulsion, was hij eveneens drie jaar vice president van een joint venture tussen Wärtsilä en Cummins en werkte hij vier jaar als area sales manager Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Italië. In 2001 behaalde Peter Zoeteman zijn Master of Administration.

Na zijn opleiding tot machinist aan de Zeevaartschool in Rotterdam heeft hij verschillende varende functies bekleed bij P&O Nedlloyd (nu Maersk), Heerema en McDermott.

www.scheepsbouw.nl

terug