Interactieve VaarApp voor watersporter en recreant

Jachthaven Wetterwille in Loosdrecht geeft dit seizoen voor het eerst De Wetterwille VaarApp uit van de Loosdrechtse Plassen en omgeving. De gratis applicatie is ontwikkeld voor de watersporters en recreanten die de Loosdrechtse Plassen willen ontdekken. De Wetterwille VaarApp toont op overzichtelijke wijze fiets-, wandel- en vaarroutes in de omgeving van de Loosdrechtse Plassen. Door te kiezen wat je interessant vindt om te tonen kun je onder andere de lokale horeca vinden of waar de betere plekken om te zwemmen, zonnen of aan te leggen. Ook vind je praktische en tevens actuele informatie over de bruggen en sluizen; wat ze kosten, wanneer ze draaien en hoe hoog en breed ze zijn. Op zich informatie die je ook met een waterkaart, almanak en op internet kunt opzoeken, maar in deze App is alles gebruiksvriendelijk en overzichtelijk weergegeven. Vooral de combinaties zijn erg interessant en bieden mogelijkheden; Bekijk bijvoorbeeld welke sloeproute langs de bootverhuurder komt en stippel uit waar je koffie gaat drinken, waar je even aanlegt om een boodschap te doen of te zwemmen en waar je gaat dineren. Kortom, heel gemakkelijk om van te voren of ter plekke de dag uit te stippelen. Bovendien is alles zeer actueel, omdat de locaties en bedrijven zelf hun informatie bijhouden.

Leuke opties zijn dat de gebruiker desgewenst een profiel kan aanmaken en andere recreanten kan ‘zien varen’, dat je zelf gevaren routes kan opnemen en de je kunt de locaties en routes kunt delen via Facebook!

Jachthaven Wetterwille ziet de VaarApp als de ideale manier om de haven en eigenlijk het hele watersportgebied van de Loosdrechtse Plassen verder op de kaart te zetten. Bovendien is het een mooie service naar de recreant toe. “We merken dat onze ligplaatshouders meer en meer gebruik maken van de mogelijkheden die mobiel internet biedt, dus kunnen we als haven niet achterblijven,” vertelt watersportondernemer Mieke Kosters-Vleugels, “ Met de app bieden we onze klanten een leuke extra waar ze echt iets aan hebben. Verder hopen we dat via deze weg nog meer mensen Wetterwille en de Loosdrechtse Plassen zullen ontdekken.”

Eerst is de app voor iPhone aan de beurt, enkele weken later verschijnt ook de versie voor Android toestellen! De app is gratis te downloaden in de App Store onder de naam ‘Wetterwille VaarApp’, maar je kunt applicatie ook op de website vinden: www.jachthavenwetterwille.nl

‘De Nederlandse Wateren’ is de ontwikkelaar van De VaarApp. Het bedrijf biedt met de basis van de applicatie, de mogelijkheid aan alle bedrijven in de recreatie en watersportbranche de mogelijkheid, om simpel en snel een eigen applicatie te laten ontwikkelen. Horeca bij het water, jachthavens, watersportwinkels of bootverhuurders in heel Nederland kunnen zo een service bieden aan hun (potentiële) klanten. De applicatie wordt dan in naam van het bedrijf zelf (bijvoorbeeld ‘De Wetterwille VaarApp’) in de App Store geplaatst, waar de recreant de app gratis kan downloaden. Het watersportbedrijf bepaalt zelf wat er in de applicatie wordt weergegeven aan routes, bedrijven en hotspots, maar kan ook nog eens zelf gemakkelijk de eigen bedrijfsgegevens bijhouden op een website die speciaal voor het bedrijf wordt ingericht. In het online systeem kunnen op elk gewenst tijdstip, waar ook ter wereld de openingstijden, nieuws, contactgegevens, foto’s, filmpjes en andere belangrijke bedrijfsinformatie worden bijgehouden.

terug