Gaastra presenteert het Open NK mastklimmen

Op vrijdag 19 april vindt in de Rotterdamse ‘Koopgoot’ het open NK mastklimmen plaats. Tijdens dit  evenement in de havenstad wordt de Gaastra PRG-Grip zool gelanceerd.

Deelnemers aan het Open NK mastklimmen staan voor de uitdaging om zo snel mogelijk de top van een 6,5 meter lange zeilmast te bereiken. Een pittig staaltje klimwerk waar goede grip geen overbodige luxe is. Meedoen is de moeite waard: de persoon met de snelste tijd wint Gaastra kleding t.w.v. € 4.000. Iedereen die een vlag weet te bemachtigen, ontvangt een paar Gaastra schoenen met PRG –Grip zool. Het startschot wordt om 11.00 uur gegeven door Renate Gerschtanowitz, waarna een team van professionele mastklimmers het voorbeeld zal geven. Vanaf die tijd is iedereen welkom een poging te wagen.

Vlaggenjacht
Om deelnemers snel naar de top te helpen, worden in de vooravond van het Open NK Mastklimmen door Gaastra in heel Rotterdam 300 vlaggen opgehangen. Iedereen die zo’n vlag weet te bemachtigen, kan deze tijdens het evenement inleveren voor een gratis paar Gaastra schoenen. De vlaggenjacht is dus een prima voorbereiding op het neerzetten van een snelle tijd.
 
Over Gaastra PRG-Grip
De innovatieve rubberen zool van de nieuwe Gaastra schoenenlijn kwam tot stand in nauwe samenwerking met rubberspecialisten en professionele zeilers. Per slot van rekening is grip op het dek één van de meest essentiële zaken op zee. De innovatie – die twee jaar in beslag nam – geeft niet alleen de professionele zeiler, maar ook de best geklede stuurlui aan wal maximale houvast.
 
Over het Open NK mastklimmen
Datum: vrijdag 19 april
Open NK: 10.00 – 21.00 uur – Publiek kan klimmen vanaf 11.00 uur
Startschot door Renate Gerschtanowitz om 11.00 uur
Finale NK: 17.00 uur
Plaats: ‘Koopgoot’ Rotterdam
Voor meer informatie zie gaastra.eu

terug