Flyboarding tijdens WaterWeekend Blauwestad

De organisatie van het WaterWeekend Blauwestad heeft een nieuwe watersport weten toe te voegen aan het programma: Flyboarding. Flyboarding is een soort vliegende jetski. Op zondag 9 juni zal het team van flyboard.nl tussen 11.00 en 17.00 uur demonstraties geven in de jachthaven van Midwolda. Ook is het mogelijk om tegen een vergoeding deze unieke sport zelf te proberen. Een buitenkansje voor watersporters die houden van sensatie.

Flyboarding is de meest spectaculaire watersport van dit moment. Een Zapata Flyboard bestaat uit twee schoenen en een soort harnas met daarin kleine motoren die via een slang worden aangedreven door een jetski. Met behulp van regelbare waterkracht is het mogelijk verschillende stunts uit te halen zoals springen als een dolfijn of vliegen als een superheld. De Zapata Flyboard is een uitvinding van de Fransman Franky Zapata. Hij was wereldkampioen jetskiën in 2007 en 2008.

Naast Flyboarding kunnen bezoekers in de jachthaven van Midwolda gratis kennismaken met andere watersporten, zoals zeilen, windsurfen, kanovaren en vissen. Ook is er een internationale zeilregatta. In de haven van Beerta zijn tal van muzikale optredens, een markt, een nostalgische trekschuitwedstrijd en kan er een helicoptervlucht gemaakt worden over het Oldambtmeer. In de Reiderhaven in Beerta is er een streekmarkt, oldtimershow en zijn er tweedehands boten te koop. De opening van een nieuwe haven, een brasserie en Strand Zuid in Blauwestad staat ook gepland tijdens het weekend.

Het WaterWeekend Blauwestad vindt op 8 en 9 juni 2013 plaats in de havens van Midwolda, Beerta en Blauwestad. Voor het complete programmaoverzicht van het WaterWeekend Blauwestad kijk op  www.waterweekendblauwestad.nl.

terug