Een succesvolle 4e editie van het WaterEvent

Afgelopen weekend was het zover, de 4e editie van Het WaterEvent in Blokzijl. Met een havenkolk vol met prachtige jachten en sloepen,  presentaties van lifestyle en beleving in de toeristische regio’s en de live bandjes die het allemaal nog gezelliger maakten trok het WaterEvent dit jaar maar liefst 20.000 bezoekers.

Opening
Vrijdag 12 april opende Epco Ongering, van het populaire watersportprogramma RTL Vaart, de vierde editie van Het WaterEvent. Met speciaal geselecteerde jachten en sloepen presenteerden bekende jachtmakelaars zich. Zoals Schepenkring, Yacht-Gallery en Van de Veen. Daarnaast was het aanbod van vooraanstaande jachtwerven te zien. Gerenommeerde namen als Linssen, Serious Yachts, Super Lauwersmeer, Jachtwerf Doesburg,  Drentse Kotter, Keikes Jachtbouw en Veno Yachting boden de perfecte kans voor bezoekers om jachten van dichtbij te bekijken.

Op de kade
Rondom de havenkolk presenteerden toeristische regio’s WaterReijk, de IJsseldelta en het Vechtdal de vaar- en watersport mogelijkheden in het gebied. Daarbij werden de activiteiten en uitstapjes aan wal gepresenteerd, onder het genot van een heerlijk borrelhapje uit de regio. Naast de beleving van de toeristische regio’s werden watersportkleding, -apparatuur, – toebehoren en de nieuwste gadgets gepresenteerd.

De havenkolk in perspectief
Volop activiteiten waren er te beleven tijdens het WaterEvent. Naast de botenshows, presentaties van lifestyle en beleving, kon men met natuurmonumenten een rondvaart maken vanuit de havenkolk of springen op een springkussen van de Tamekgroep. De echte waaghalzen roetsjten, liepen of vlogen de havenkolk over  met de tokkelbaan van de Strandhoeve, in een waterbal van Le Perle del  Aqua of met een Flyboard van Flyboard Twente.

Het WaterEvent gaf bezoekers de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de nautische beleving van WaterReijk Weerribben Wieden, de IJsseldelta en het Vechtdal.

Namens de organisatie van Het WaterEvent: tot volgend jaar!

www.ervaarhetwaterreijk.nl

terug