Art for Chartiy op Bataviahaven Botenshow

Op zaterdag 27 april en zondag 28 april vindt in Lelystad in de Bataviahaven de Bataviahaven Botenshow plaats. Dit maritieme evenement is voor de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) een uitgelezen moment om zich met haar nieuwe vestiging in Lelystad, aan de Lelystadse bevolking te presenteren. De KNRM is een organisatie die zich belangeloos inzet voor het wel en wee van de watersporter en hen helpt indien zij in moeilijkheden verkeren. De KNRM is voor haar werk geheel aangewezen op donaties van het publiek.

Foto: www.henkveen.nl

Gedurende de Bataviahaven Botenshow (en van 18 april tot en met 1 juni) exposeert de Amsterdamse kunstenaar Henk Veen bij Hiva Oa Art Gallery (ook in Bataviahaven, Lelybaan 52). Henk Veen schildert zijn kleurrijke doeken met spuitverf, acrylverf, kwasten en sjablonen in een “laag over laag” techniek, waardoor zijn doeken veel diepte en de kleuren veel warmte krijgen. Inspiratie haalt hij uit het leven dat hij leidt en hoewel dat momenteel in het rustige Amsterdam Noord is, is en blijft het straatleven een grote inspiratiebron. Schilderijen van Henk Veen zijn zeer herkenbaar, hij weet het leven om te zetten in een tastbaar beeld en verlevendigt dit met (vaak humoristische) slogans. Geliefde onderwerpen zijn muziek, sport (Ajax in het bijzonder), realiteit, ontspanning  en liefde. Henk Veen heeft onder meer geëxposeerd in het Louvre Parijs, de Amsterdam Arena, de Melkweg, Paradiso en diverse galeries. Werk van hem bevindt zich in de collectie van vele beroemdheden als Johan Cruijff, Eberhart van der Laan (burgemeester Amsterdam), Danny de Munck, Marco Borsato, Frank Rijkaard en Najib Amhali. Werk van Henk Veen is ook regelmatig op TV te zien.

De kunstenaar en gallery hebben besloten zich in te zetten ten behoeve van de KNRM. Op zaterdag 27 april zal Henk Veen (tijdens de KNRM Reddingbootdag) live een schilderij maken, dat aan de hoogste bieder verkocht zal worden. Dit zal plaatsvinden vanaf 14.00 uur op de stand van de KNRM, op luttele meters van Hiva Oa Art Gallery. De kunstenaar zal gedurende een paar uur aan het doek werken.

Tot en met zaterdag 4 mei (23.59 uur) kunnen belangstellenden een bod uitbrengen op het schilderij door het indienen van een biedbriefje bij de gallery of door een e-mail te sturen naar rvanzwol@planet.nl. Biedingen dienen de NAW gegevens van de bieder te bevatten, een e-mail adres en telefoonnummer en uiteraard de hoogte van het (onvoorwaardelijke) bod). Het schilderij zal gedurende de Bataviahaven Botenshow en verder tijdens de openingstijden van de gallery te bezichtigen zijn in de gallery en tevens op de websites van de KNRM, de kunstenaar en de gallery.

De biedingen worden na afloop verzameld en overlegd aan Mr Bart Jan Binnerts van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen, die de hoogste bieder zal selecteren en bij gelijkluidende hoogste biedingen door middel van loting de winnaar zal selecteren. De hoogste bieder krijgt z.s.m. bericht van de gallery. De gehele opbrengst van het schilderij zal ten goede komen aan de KNRM. De kunstenaar, gallery en notaris verlenen geheel belangeloos hun medewerking. Hiva Oa Art Gallery garandeert een minimum opbrengst voor het schilderij. Indien deze opbrengst door middel van biedingen niet gehaald wordt doneert de gallery het afgesproken bedrag (bekend bij de notaris) aan de KNRM. Uiteraard hopen alle betrokkenen dat er met veel enthousiasme geboden zal worden en er een fraai bedrag uitkomt voor de KNRM. Updates over de hoogte van de biedingen worden gegeven op Twitter @hivaoaart.

www.hivaoa.nl

www.henkveen.com

terug