Vripack: geen oceaan is ruig genoeg

De hoge mate van innovatie in het ontwerp en de samenwerking tussen Vripack en Braveheart Shipping is uniek. Toch is het juist deze combinatie geweest die ervoor heeft gezorgd dat de Javelin 22.22 in staat is om haar taken op zee uit te kunnen voeren. De innovatieve mentaliteit en de kenmerken van het schip sluiten zeer goed aan op Vripack’s kwaliteiten en haar ‘alles onder 1 dak’ filosofie. De Javelin is een meesterwerk onder de commerciële schepen, een hydrografisch schip met de kenmerken van een gespecialiseerd commercieel research vessel.

De Javelin 22.22 is ontworpen voor gebruik buiten de 200 mijl zone. Aanvullend op inzetbaarheid voor onderzoek, het vervoeren van bemanning en de constructie en onderhoud van windmolenparken, is dit Vripack ontwerp uitermate geschikt voor hydrografische metingen van de zeebodem. De Javelin 22.22 wordt aangedreven door twee 1300 PK Caterpillar motoren en is absoluut uniek in haar soort en formaat. Ze is comfortabel en presteert goed onder hoge snelheden, daarnaast is ze in staat om een hoge kwaliteit hydrografische data te leveren tijdens een vier meter significante golfhoogte.

De Javelin is uitgerust met een groot aantal specialiteiten die nooit eerder zijn gebruikt binnen deze markt. Het schip vaart onder de strenge wetten van de Nederlandse vlag en is geschikt voor 12 passagiers. Vripack’s ingenieurs hebben een speciale computerkamer ontwikkeld voor het verwerken van de gemeten data. Daarnaast is het schip uitgerust met vier tweepersoons hutten, een kantine voor de bemanning, een tweede stuurstand op het achterdek en een 360 graden glazen cockpit.

De Javelin is getest bij het MARIN, Maritieme Research Instituut Nederland, om de stabiliteit, roll en pitch van het schip te optimaliseren. Dit is gerealiseerd door een gyro-stabilisatiesysteem, welke nog nooit eerder is gebruikt in de offshore industrie. Door de grote brandstof tanken heeft het schip een mijlenver bereik. Het HVAC-systeem is geschikt voor Arctische temperaturen. Het schip is voorzien van twee generatoren, een boeg- en hekschroef en een onmisbaar dynamische positioneringsysteem.

Het achterdek van de Javelin is versterkt waardoor het een lading van drie ton kan dragen. Het achterdek is voorzien van fundering en hydrauliek voor een optionele kraan en een opklapbaar spiegel platform met daarboven een A-frame voor hydrografische apparatuur. Andere handige items zijn: het grote voordek voor het overdragen van bemanning, fenders rondom en acht geïntegreerde gecertificeerde hijspunten voor het gemakkelijk liften en onderhouden van het schip.

De functie van het onderwaterschip is een ander belangrijk kenmerk van het schip. Het onderwaterschip van de Javelin is ontworpen voor het optimale compromis tussen een minimaal brandstof verbruik, een lage CO2 uitstoot en een hoog comfort niveau voor de bemanning. Een zeer zeldzaam aspect aan boord van een schip van dit formaat zijn de twee moonpools voor hydrografische metingen. De moonpools gaan recht door de kiel om te voorkomen dat luchtbellen de hydrografische metingen verstoren. Daarnaast is de Javelin uitgevoerd met een minimale diepgang en worden de verhoogde propellers beschermd door de kiel.

Met de Javelin is Braveheart in staat om hun vloot en werkterrein uit te breiden tot het A3 zeegebied. Al met al heeft de goede samenwerking tussen Vripack en Hakvoort geleid tot innovatie en een hoogwaardig commercieel schip waarvoor geen oceaan te ruig is. Fit for purpose.

Naam: Guardian
Type: Javelin 22.22
Designer / Naval architect: Vripack
Mechanical / Structural ingenieur: Vripack
Interior designer & ingenieur: Vripack
Bouwer: Javelin International BV
Bouwjaar: 2012
Werkgebied: Zeegebied A3
Lengte o.a.: 22.22 m
Breedte o.a.: 6.62 m
Diepgang: 1.50 m
Maximum snelheid: 25 knots
Aandrijving / Motoren: 2 x schroef propellor Caterpillar C32 ACERT
Inhoud watertank (ltr): 1.500 l
Schoonwater generator: Watermaker 300 ltr/12 hrs
Inhoud brandstoftank (ltr): 15.000 l
Brandstof overdracht: 10.000 l
Afvalwater: 600 l
Groen paspoort: Ja

terug