Recycle je lijn voor design

De Lijnenspecialist geeft oude lijnen een tweede leven als kunstobject. Ontwerpers Esther Derkx en René van Doorn gebruiken de lijnen voor een aantal kunstprojecten. Zo ontwierpen zij een nieuwe serie lampen ‘STREETLights’. Deze lampen zijn gemaakt van afgedankte armaturen van straatverlichting en gebruikte touwen van klanten van de Lijnenspecialist.
De ingezamelde gebruikte lijnen zullen verwerkt worden in een aantal kunstobjecten die onder andere tentoongesteld gaan worden tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.
Tot 30 april a.s. maakt iedereen die tenminste 25 meter aan oude lijnen heeft ingeleverd kans op een unieke lamp. Esther en René verloten dan namelijk een ‘STREETLight Boei’ ter waarde van €650.
Je kunt je gebruikte lijnen inleveren op de volgende punten:

• HISWA 6-10 maart in Amsterdam—Hal 7 stand Lijnenspecialist
• Lijnenspecialist: Stuurmankade 276; 1019 WD Amsterdam
• Cable Visions tuigerij: Nieuwe haven 3; 1619 JW Andijk
• WV Flevo: Flevoweg 100; 3846 AZ Harderwijk
• Batavia Sailing Center: Schoonzicht 402; 8242 KH Lelystad
• Sail 24: Nijverheidslaan 16B; 1382LH Weesp
 
Over de Lijnenspecialist: De Lijnenspecialist is een online winkel met touwwerk en aanverwante artikelen voor zeilers. Een winkel voor en door zeilers. Lijnen voor professionele regatta tot recreatiezeilers.Met oog voor detail en kwaliteit, en vooral een goede service. Wij leveren de touwen direct van de fabriek zonder groothandel ertussen. Dit leidt ook nog eens tot scherpe prijzen!
www.lijnenspecialist.nl

terug