Ophaalbare ringmotor van De Stille Boot genomineerd voor HISWA product van het jaar

De Stille Boot introduceert op de komende HISWA in Amsterdam (6 t/m 10 maart) de ophaalbare versie van hun innovatieve ringmotor. Deze unieke elektrische aandrijving is genomineerd voor HISWA product van het jaar 2013.

De ophaalbare ringmotor is zeer geschikt voor zeilers die hun  motor altijd “standby” willen hebben, maar zeilend liever geen weerstand willen ondervinden van een schroef of saildrive. Deze motor is ook hét alternatief voor de lelijke buitenboordmotor achterop de spiegel. Kortom: onzichtbaar in de boot, maar nu wel zichtbaar op de HISWA!

De uiterst compacte ophaalbare ringmotor kan helemaal worden weggewerkt onder de kuipvloer of  het achterdek. De complete unit inclusief motor is maar 35 cm hoog, 25 cm in doorsnee en weegt slechts 12 kg! Maar je hebt wel een krachtige 4 kW elektrische aandrijving tot je beschikking, genoeg power voor grotere open zeilboten en kleine kajuitboten tot circa 8 meter. Onder zeil is er geen weerstand, maar met een druk op de knop wordt de motor binnen 6 seconden neergelaten om op de  motor verder te varen. Ideaal dus voor de echte zeiler!

Vorig jaar lanceerde De Stille Boot het nieuwe concept van de Torque-Jet ringmotor als vaste aandrijving voor motor- en zeilboten, en werd daarmee ook al genomineerd voor de HISWA Innovatie Award. Naast de compactheid en het lage gewicht bleek ook de ongevoeligheid van de motor voor vuil in de schroef tot enthousiaste reacties van de eigenaren te leiden. In veel vaargebieden een belangrijk voordeel van dit asloze aandrijfsysteem. Meer informatie is te vinden op  www.destilleboot.nl/ringmotor.

Naast de ringmotoren presenteert De Stille Boot op de HISWA ook andere innovatieve producten, zoals de flexibele, overloopbare en zeer efficiënte zonnepanelen van Solbian, lithium ijzerfosfaat accu’s van Goodwolfe en de mobiele stroom oplossingen van Solarpod. De Stille Boot is te vinden op het Paviljoen Elektrisch Varen in hal 1 Europahal, stand nummer 1.542.

terug