Open huis watersportbedrijven én vakantiewoningen in Friesland

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart van 10.00 tot 18.00 uur houdt Friesland haar open dagen. Aan het evenement doen zeer uiteenlopende watersport- en recreatiebedrijven mee. Voor het eerst doen ook bungalowparken en verhuurders van vakantiewoningen mee, zowel aan het water als midden in de weiden. Sommige vakantiehuizen zijn zeer luxe, met een sauna en een jacuzzi bijvoorbeeld.

Wie al jaren denkt aan het huren of kopen van een boot of vakantiehuis is het weekend vlak voor Pasen een unieke gelegenheid om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met de pleziervaart en de Friese meren. Bijna alle boten zijn vaarbewijsvrij en de meeste huizen liggen aan vaarwater.

Frisian Boat Show
Het watersportgedeelte van Open Huis Friesland heet Frisian Boat Show vanwege het internationale karakter. De deelnemende watersportbedrijven zijn jachtverhuurders, zeilrederijen, jachtbouwers, zeilscholen, jachtmakelaars, watersportcampings en jachtservicebedrijven, hoofdzakelijk in het Friese merengebied. Zij bieden de bezoekers een kijkje achter de schermen en stellen beginners en gevorderden in de gelegenheid een proefvaart te maken met bijvoorbeeld een huurjacht of lesboot. Wie op zoek is naar een zeil- of motorjacht of een sloep kan terecht bij verschillende werven en jachtmakelaars.

Vakantiesfeer
Albert Hendriks van het organiserende bureau voor toerisme Friesland Holland: “Het open-huis-festijn is eigenlijk een grote in-water-show vlak voor de aanvang van het vaarseizoen. Dan liggen de bedrijven en de boten er op z’n mooist bij en zijn alle charterschepen nog aanwezig en te bekijken. Sommige verhuurders vrolijken het open huis op met een hapje en een drankje en live-muziek.”

Info open huis watersportbedrijven en vakantiewoningen: www.openhuisfriesland.nl
Info Friesland: www.frieslandholland.nl 

terug