Het WaterEvent: nog een kleine vier weken

Over minder dan vier weken is het zo ver, de 4e editie van Het WaterEvent in Blokzijl. De havenkolk ligt bomvol met speciaal geselecteerde jachten, zowel nieuw als gebruikt. Naast de botenshow is er een divers programma bestaande uit verschillende outdoor activiteiten, presentaties van lifestyle en beleving in de toeristische regio’s, muziek en nog veel meer. Dit jaar is er een DITO-dorp aan de zuidzijde van de haven, met diverse luxury producten als fraaie auto’s, sieraden, kleding, kunst en meer.Botenshows.

Het weekend van 12, 13 en 14 april staat weer volledig in het teken van water. De havenkolk van Blokzijl zal vol liggen met prachtige jachten en sloepen, inclusief de nieuwste schepen uit de top van de Nederlandse Jachtbouw. De aanwezige Jachtcharterbedrijven laten u het esthetische van de natuur, cultuur en sfeer zien vanaf het Overijsselse Water.

Outdoor activiteiten
Voor de thrill-seekers zijn er op het WaterEvent spectaculaire outdoor activiteiten. Zo geeft Flyboard Twente een demonstratie over flyboarden: de nieuwste trend in watersport activiteiten. De Strandhoeve creëert een grote roetsjbaan over het water en u kunt in een bal van 3 meter over het water lopen. Daarnaast zorgt Natuurmonumenten voor korte rondvaarten in de prachtige havenkolk.

Watersport- en toeristische bedrijven
Aan wal presenteren verschillende watersport- en toeristische organisaties de nieuwste gadgets, kleding en apparatuur. De regio’s WaterReijk Weerribben Wieden, de IJsseldelta en het Vechtdal laten zien wat er mogelijk is op vaargebied in de regio’s.

Informatie
Openingstijden van het evenement: vr 13:00-19:00uur, za 10:00-17:00uur, zo 11:00-16:00uur. Er zijn diverse parkeergelegenheden welke ver voor Blokzijl aangegeven zijn. Parkeren kost 3 euro.  Het hele weekend treden diverse bandjes op, met als “klap op de vuurpijl” de band Groove Company, welke zaterdag vanaf 17.00 bij de sluis zal optreden. The Groove Company is met 14 leden, één van de grootste soul & funk bands van Nederland. Een programma boekje wordt uitgedeeld tijdens het evenement. De toegang van Het WaterEvent is gratis.

terug