Beurs Klassieke Schepen naar de HISWA

De Beurs Klassieke Schepen gaat samenwerken met de HISWA Amsterdam Boat Show. Onder de naam HISWA Klassieke Schepen maakt de traditionele Nederlandse scheepvaart vanaf 2014 deel uit van deze grootste botenbeurs van Nederland. De HISWA krijgt hiermee het breedste aanbod van schepen en scheepsbenodigdheden. De Beurs Klassieke Schepen maakt een grote stap richting verdere professionalisering en krijgt een bereik van circa acht keer zoveel bezoekers als in het huidige format. Voor beide organisaties is sprake van een win-win situatie.

De Beurs Klassieke Schepen is in de 16 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot de grootste en meest uitgebreide beurs voor liefhebbers en eigenaren van de traditionele Hollandse vloot. De laatste jaren was de Beurs Klassieke Schepen begin november op de Gependam van Enkhuizen en trok gemiddeld 5000 bezoekers. Hoog was de waardering voor de 160 exposanten en 80 schepen temidden van de kenmerkende sfeer van hout en ijzer, van teer en touw, van oude lijnen en bruine zeilen. Maar deze gezellige beurs groeide uit zijn jas en was na al die jaren toe aan de vernieuwingsslag. Die is gevonden in de samenwerking met de HISWA.
 
De HISWA Amsterdam Boat Show in de Amsterdamse RAI is met 300 exposanten, vele boten en circa 40.000 bezoekers vele malen groter dan de Beurs Klassiek Schepen. Het enorme aanbod ontbeerde tot dusver grotendeels de verbinding tussen de moderne jachten en sloepen met het rijke maritieme verleden van Nederland zoals de Beurs Klassieke Schepen die biedt. Daarom is de samenwerking ook een echte verrijking en verbetering. Het onderhoud en behoud van de ongeveer 5000 geregistreerde monumentale klassieke schepen vergt bijzondere materialen, kennis en vaardigheden. En daarvan heeft de HISWA Klassieke Schepen vanaf volgend jaar de grootste verzameling onder één dak.
 
Thedo Fruithof en Wim de Bruijn willen alle exposanten, vrijwilligers en bezoekers van de 16 afleveringen van de Beurs Klassieke Schepen van harte bedanken voor de fantastische jaren van samenwerking en inspiratie. Zij hebben er vertrouwen in dat door de samenwerking met de HISWA, de toekomst voor de Klassieke Schepen gewaarborgd is. Zij denken dat de HISWA Klassieke Schepen een nieuwe dynamiek en sfeer gaat krijgen, waar iedereen zich thuis voelt.
 
Tot ziens in maart 2014 op de HISWA Klassieke Schepen in Amsterdam RAI!

terug