Vivante Yachts breidt modellenlijn uit

Vivante Yachts breidt haar modellenlijn uit met de 40 en 50, leverbaar als Hard Top en Cabrio Cruiser. De Vivante 40 is de kleinere versie van de succesvolle 43. De 50 vult het gat tussen de Vivante 43 en het topmodel de 55. De werf in het Friese Sneek roeit tegen de wind in zou je kunnen zeggen, want het heeft momenteel drie schepen in aanbouw. Op de Huisshow van Vivante Yachts die gehouden wordt van 12 tot en met 14 april, wordt de Vivante 50 CC voor het eerst getoond.

Vivante 40 CC/HT
De Vivante 40 CC/HT is vanzelfsprekend kleiner en compacter dan de 43. Toch zijn de ontwerpers er in geslaagd in het voorschip een royale badkamer met toilet te realiseren met afgescheiden douchegedeelte. Er tegenover een ruimte die gevuld kan worden met een tweede kombuis, kastenwand, was- en droogmachine of bureau. Zowel de eigenaarshut met vrijstaand tweepersoonsbed in het voorschip, als de gastenhut met tweepersoons bed hebben dezelfde afmetingen als de Vivante 43. In de hoger gelegen stuursalon aan stuurboord de stuurstand met daarachter een langskombuis. Deze kan echter ook vervangen worden door een kastenwand voor audio en video. Aan bakboord een tweepersoons meevaardersbank met klaprugleuning en een L-bank. Het achterdek kent twee varianten. De eerste is het beproefde concept van Vivante Yachts met een centrale bank met aan weerskanten een doorgang naar de gangboorden en naar het zwemplateau. In de tweede uitvoering bestaat de bank uit twee delen met daartussen een doorgang naar de spiegel. Het achterdek en de spiegel worden van elkaar gescheiden door middel van een deur.

Belangrijkste technische gegevens:
Afmetingen (lxbxd): 12,20 x 4,20 x 1,15 m
Kruiphoogte: 2,50 m (40 CC) en 2,70 m (40 HT)
Waterverplaatsing: 14 t
Dieseltank: 800 l
Watertank: 550 l
Vuilwater: 170 l
CE-categorie: B
Motorisering: Volvo D3-110 of Vetus DTE44
Prijs: € 405.000 (40 CC) en € 435.000 (40 HT)

Vivante 50 CC/HT
De Vivante 50 CC/HT kent door zijn lengte en breedte meerdere indelingsvarianten.
Voorbeelden zijn één centrale badkamer of de douche en toilet in twee aparte ruimtes, een royale kombuis met een bank aan de overzijde zoals bij de Vivante 43, of een wat compactere kombuis met een grotere bank. Het schip heeft twee hutten verdeeld over een eigenaarshut voorin met vrijstaand tweepersoons bed en een gastenhut met tweepersoons bed. Ook in dit schip in de stuursalon aan stuurboord de stuurstand met daarachter een langskombuis. Er tegenover een tweepersoons meevaardersbank met klaprugleuning en een L-bank. Anders dan we van de werf gewend zijn, heeft het schip dat nu in aanbouw is een klassiek interieur met mahoniehout als basis, hoogglans gelakt. Wel weer in combinatie met wit beklede panelen en roestvast stalen details. Beide schepen zijn getekend door Vripack, de huisontwerper van Vivante Yachts.

Belangrijkste technische gegevens:
Afmetingen (lxbxd): 14,95 (over alles) x 4,70 x 1,15 m
Kruiphoogte: 2,65 m (50 CC) en 2,85 m (50 HT)
Waterverplaatsing: 20 t
Dieseltank: 800 l
Watertank: 600 l
Vuilwater: 150 l
CE-categorie: B
Motorisering: Vetus Deutz DT66E
Prijs: € 495.000 (50 CC) en € 525.000 (50 HT)

In acht jaar tijd heeft Vivante Yachts een vaste plaats verworven in de watersport en heeft het zich in die periode ontwikkeld tot een voorbeeld voor andere werven. Vanwege de ontwerpen, maar zeker ook door de materiaalkeuzes en styling van het interieur. Bregina van Straten van Vivante Yachts: “We hebben ons daarmee geprobeerd te onderscheiden. Net iets meer en anders doen dan een ander. Al onze schepen worden op klantenwens gebouwd. Er is er niet één hetzelfde. Wat steeds belangrijker wordt is de persoonlijke benadering en de begeleiding tijdens de bouw. Dat heeft geresulteerd in het uitbreiden van de lijn en in de aanbouw van een aantal schepen. Een enorme opsteker waar we ontzettend blij mee zijn.”

Info: Vivante Yachts, Hendrik Bulthuisweg 13, 8606 KB, Sneek. Telefoon: 0515 438158.
Internet: www.vivante-yachts.nl. E-mail: info@vivante-yachts.nl

terug