Race of the Classics: Team RSM

De Race of the Classics is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd waar ongeveer 500 studenten op 18 klassieke boten aan meedoen. Dit jaar is de 25ste editie en zal de start zoals gebruikelijk in Rotterdam zijn. Vanuit daar zal de vloot koers zetten naar Brugge, Ipswich en de finish ligt in Amsterdam. Tijdens deze race zal het niet enkel om de competitie gaan, het sociale gedeelte neemt ook een aanzienlijke plaats in. Team RSM is het team van de bedrijfskunde faculteit van de Erasmus Universiteit en wordt georganiseerd door de studievereniging van deze faculteit, STAR.

Wie zijn wij?
Wij zijn Team RSM (Rotterdam School of Management), het team wordt opgezet door een commissie vanuit STAR, de studievereniging van de faculteit van de Erasmus Universiteit. De commissie bestaat uit 5 personen: De chairman is Jurriaan Houtman, de acquisitie wordt verzorgd door Jeroen Mol en Robbert Brouwer. De marketing is onder de hoede van Eelke van der Horst en Laura Hendrickx heeft de verantwoordelijkheid over het programma. Alle vijf zijn zij studenten bedrijfskunde. Deze taken zijn in de praktijk meer richtlijnen dan harde regels, want in de acquisitiefase helpen de non-acquisitie leden ook actief mee met zoeken. De acquisitiefase is nog niet afgelopen dus er wordt nog gezocht naar sponsoren.

Het schip waarmee wij zullen varen is de Hendrika Bartelds, zij is met 49 meter een van de grootste schepen van de vloot. Het in 1918 gebouwde schip werd gebouwd om dienst als haringlogger te leveren, later na enkele renovaties werd de Hendrika omgebouwd tot een driemast-topgaffelzeilschip.

Het team dat is gekozen is opgebouwd uit in totaal 34 studenten waarvan er vijf internationale studenten zijn uit Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Turkije en Zweden. De eerste ontmoetingen zijn al geweest en het is nu al een hechte groep. Wij zullen gaan body boarden bij Dutch Water Dreams als eerstvolgende teamactiviteit, later zullen er nog meer teamactiviteiten worden verzorgd.

Wat gaan we doen?
De Race of the Classics (‘de Rees’) is een evenement waarbij elk jaar de oversteek naar Engeland geprobeert wordt te maken. Dit is echter niet altijd het geval, door windstanden en windsterktes is het af en toe niet mogelijk om Groot-Brittanië te halen. Mocht dit zo zijn, dan zal een alternatieve route worden gevolgd. Voor de Race zijn er een aantal feesten waarbij concurrerende teams elkaar bezoeken in elkaars steden.

Team RSM is het team dat de bedrijfskunde faculteit van de Erasmus universiteit vertegenwoordigd. STAR is de studievereniging van deze faculteit en is met meer dan 7000 leden de grootste studievereniging van Europa. Naast sociale activiteiten zoals deelname aan de Rees, verzorgt STAR ook academisch- en carrièregerelateerde activiteiten.
Kortom, tijdens de Rees zullen wij als Team RSM op sportief én sociaal vlak proberen te excelleren. Wij hebben er zin in!

Voor meer Informatie:
rotc@rsmstar.nl

terug