“Boot Holland is dé stalen motorbotenbeurs van Nederland”

Met 36.245 bezoekers heeft Boot Holland bewezen de belangrijkste watersporttentoonstelling aan het begin van het seizoen te zijn. Misschien nog wel van een grotere importantie is dat de standhouders unaniem zijn over de kwaliteit van zowel het bezoek als de organisatie van de beurs. Nog voordat de beurs voorbij was, hebben verschillende standhouders zich al ingeschreven voor volgend jaar.

Johan Schoppert van Serious Yachts is erg enthousiast en niet alleen omdat hij op de beurs twee schepen verkocht. “Boot Holland is dé stalen motorbotenbeurs van Nederland”, zegt hij stellig. “Schrijf dat maar op. We hadden gehoopt op twee tot drie serieuze gesprekken per dag. Dan zijn er wel twintig tot dertig geworden. En allemaal van minstens een kwartier. Veel ondernemers. Er loopt hier geld. Dat zie je. En dat hebben we ook gemerkt want er is veel belangstelling voor deze”, zegt hij wijzend op de Serious 1260 die toch al gauw rond de zes-en-een-halve ton zit. “En overal vandaan. We hadden Roemenen, compleet met bodyguard, Zwitsers, Oostenrijkers, Belgen en natuurlijk Duitsers. Ook een pluim voor de organisatie. Die geeft de standhouder alle ruimte, doen nergens moeilijk over. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Ook Watersportcentrum Giethoorn heeft op Boot Holland goed zaken gedaan. Silina van Leuveren: “We zijn dik tevreden. We hebben op de beurs tien boten verkocht. En grotere modellen dan vorig jaar. Er waren er een paar die vorig jaar ook op de beurs een eentje hebben gekocht en nu een grotere wilden. De meesten verkopen we compleet, met kap, motor en soms ook met trailer. Leuk om te zien is dat de mensen uit Rotterdam, Eindhoven, Amstelveen, echt overal vandaan komen. En gericht.”

Klaas Schiphof van Aquatec ten slotte: “Er was bijzonder geïnteresseerd en kooplustig publiek. We hebben een boot verkocht en verschillende afspraken voor proefvaarten gemaakt. Ik denk dat er een nieuwe groep watersporters aan komt. Want we hebben gemerkt dat mensen willen dat we ook de zorg uit handen nemen. Ze willen er een ligplaats, stalling en ook het onderhoud bij. Boot Holland heeft zeker opgeleverd wat we er van verwachtten.”

Projectleider Pieter Fokkema: “Het was dit jaar moeilijker dan andere jaren. Veel standhouders hebben lang gewacht, Maar uiteindelijk hebben we weer een beurs van formaat neergezet met een grote diversiteit en met heel veel boten, waaronder 22 wereldprimeurs. Dit betekent ook dat de werven in ons zijn blijven geloven. We kunnen terugkijken op een goed verlopen beurs. Het publiek heeft gekregen waar het voor kwam en ook de standhouders zijn tevreden.” De volgende Boot Holland is van 7 t/m 12 februari 2014.

www.boot-holland.nl

 

terug