North-Line Yachts partner voor nieuwbouw KNRM NH1816-reddingsboot

Harlingen-North-Line Yachts uit Harlingen is aangetrokken als partner van Damen Shipyards om de nieuwe KNRM NH1816 reddingsboot op de markt te brengen. Dit nieuwe, zelfrichtende, snelle en zeewaardige reddingsschip heeft een speciaal ontworpen bijlboeg, die door de golven snijdt. North-Line Yachts zal voor dit nieuwe schip de composiet bovenbouw produceren.

Dat North-Line Yachts deze opdracht heeft gekregen, is op zich niet verwonderlijk. De werf uit Harlingen richt zich naast haar eigen lijn schepen, de North-Line motorjachten, ook op de professionele werkboten. De bouwer is dus goed bekend met het bouwen van zeewaardige, polyester schepen en heeft door haar nieuwe productiehal in Harlingen nu ook de mogelijkheden zulke projecten aan te nemen. De eisen die de KNRM voor de nieuwe reddingboot stelt aan geluiddemping, trillingsdemping en sterkte sluiten volledig aan bij de ervaring en kennis die North-Line Yachts heeft opgedaan.

Sipko van Sluis, algemeen directeur van North-Line Yachts is erg verheugd met deze nieuwe opdracht. Damen Shipyards is een grote partij in de professionele scheepvaart. “Het is natuurlijk fantastisch dat wij voor zo’n belangrijk project zijn benaderd. Bij Damen waren ze erg onder de indruk van onze werf en de kwaliteit van onze schepen. De bovenbouw van deze NH1816-klasse zal in geheel composiet worden uitgevoerd,” aldus Van Sluis, ”en daarom is de keuze op onze werf gevallen”.

De bouw voor de eerste NH1816-klasse is inmiddels gestart. De bedoeling is dat het eerste schip in het derde kwartaal van 2013 gereed is. Vervolgens wordt de revolutionaire reddingboot uitgebreid op zee getest.

De KNRM zal de reddingboten uit de NH 1816-klasse ook aan andere reddings- en kustwachtorganisaties in de wereld aanbieden.

www.north-line.nl/

terug